Datum 14. 6. 2014

 Kot vsako leto, smo v športnem društvu ob zaključku sezone priredili zaključni piknik za vse naše člane in njihove starše. Na pikniku som podelili priznanja za uspehe športnikov in športnic, ki so sodelovali na državnih tekmah, mednarodnih tekmah in dosegli rezultat, kot tudi na rekreativnih tekmovanjih v internih programih društva. 

Datum 14. 6. 2014

 Na lepo sobotno popoldne smo v dvorani Zorana Mušiča na pobudo društva upokojencev pripravili nastop za zaključno prireditev športnih iger upokojencev severne Primorske. Nastopili so naši najmlajši cicibani in cicibanke. 

Datum 31. 5. 2014

 Na zadnji dan v maju smo se odpravili tudi na zadnji dve tekmi v letošnji tekmovalni sezoni; to sta odprto prvenstvo Bežigrada v skokih na Veliki prožni ponjavi in tekmovanje TeamGym. Na teh tekmovanjih smo že tradicionalno zelo uspešni saj je med mlajšimi dečki Žiga Petarin slavil prvo mesto, Jani Slejko 3. mesto, Peter Saksida in Nace Pavlica sta si delila 5. mesto. Ekipno so mlajši dečki s prvo ekipo zmagali druga ekipa pa je zasedla 2. mesto. V kategoriji mlajših deklic je Lea Vidič osvojila drugo mesto, Petra Arčon 3. mesto in Nika Mozetič 4. mesto. Mlajše deklice 1. ekipe so bile ekipno prve druga ekipa pa je zasedla 6. mesto. V kategoriji starejših deklic je Meta Pregelj osvojila 3. mesto, Ana Petje Medved pa 4. mesto. Deklice so ekipno osvojile 3. mesto. V kategoriji starejših dečkov je zmago slavil Tim Mozetič, Miha Pregelj je osvojil 2. mesto, David Peras 3. mesto, Žan Zorn 5. mesto in Anej Špacapan 6. mesto. Ekipno so Renčani zmagali s prvo ekipo z drugo pa osvojili drugo mesto. Med mladinci je Jan Ferjančič osvojil prvo mesto. V kategoriji članov je Blaž Klinec zasedel 2. mesto. V tekmovanju TeamGym ki poteka isti dan v popoldanskih urah in šteje za Pokal Slovenije je naša mešana ekipa do 14 let osvojila prvo mesto, mešana ekipa nad 12 let pa drugo mesto. 

Datum 17. 5. 2014

 V športnem društvu smo organizirali že 6. državno prvenstvo v športni gimnastiki. Letos se je tekmovanja udeležilo rekordno število tekmovalcev (324). Kljub težavam zaradi gradbišča pred vhodom v telovadnico se je organizacijski odbor zelo potrudil in tekmo izpeljal na visokem nivoju. Tudi rezultati naših članov so bili v okviru pričakovanj. Med cicibani so dečki ekipno osvojili 2. mesto, cicibanke so bile šeste. V kategoriji mlajših dečkov so fantje osvojili tretje mesto, prav tako so bile tretje mlajše deklice. V kategoriji Starejših deklic so ekipno osvojile 5. mesto. Starejši dečki so ekipno osvojili 1. mesto. David peras je med posamezniki osvojil 2., Žan Zorn 3. in Miha Pregelj 5. mesto. V kategoriji mladink je Ula Zorn osvojila 5. mesto, ekipno pa so bila dekleta tretja. Med ekipami mladincev so Renčani osvojili drugo mesto, Jan Ferjančič pa je osvojil posamezno 4. mesto. V kategoriji članov je Blaž Klinec zasedel 6. mesto. 

Datum 19. 4. 2014

 Letošnje državno prvenstvo v skokih na veliki prožni ponjavi je potekalo v organizaciji ŠD Moste iz Ljubljane. Tekmovali smo po novem pravilniku, ki predpisuje nove obvezne sestave. Kljub mešanim občutkom in pomanjkanju treningov smo bili z rezultati zadovoljni. Med Mlajšimi deklicami je Petra Arčon Slavila zmago, drugo mesto je osvojila Nika Mozetič in 4. Sara Nemec. Ekipno so mlajše deklice osvojile 1. mesto. V kategoriji mlajših dečkov je Matjaž Cotič osvojil 2. mesto, Jani Slejko 4. mesto in Anže Arčon 5. mesto. Tudi mlajši dečki so v tekmovanju ekip osvojili 1. mesto. Mes starejšimi deklicami je Meta Pregelj osvojila 4. mesto in Tana Prinčič 6. mesto. Ekipno so bila deklet tretja. Starejši dečki so ekipno osvojili prvo mesto in hkrati tudi vseh 6 prvih mest. Zmagal je Tim Mozetič, David Peras je bil drugi, Tretji Miha Pregelj, četrti Žan Zorn, Anej Špacapan je bil peti in Aljaž Ferjančič šesti.  Med mladinkami je Ula Zorn osvojila 3. mesto. Mladinci so osvojili ekipno drugo mesto. Na 2. stopnički pa je stal Jan Ferjančič.

Datum 5. 4. 2014

 V Bežigradu je potekala zadnja tekma letošnje tekmovalne sezone v skokih z male prožne ponjave. Ker je to tudi finalna tekma za pokal Skovenije je zanimanje za tekmo zelo veliko. V Ljubljano smo se odpravili s skoraj vsemi tekmovalci, ki tekmujejo v tej disciplini. Rezultati ki so jih dosegli naši tekmovalci pa so naslednji. Cicibanke so ekipno osvojile 2. mesto. Cicibani so osvojili prvo mesto ekipno, zmago pa je slavil tudi Miha Špacapan v posamezni konkurenci. Mlajše deklice so osvojile ekipno 4. mesto, prav tako je 4. mesto osvojila tudi Lea Vidič v posamezni konkurenci. Mlajši dečki so bili ekipno peti, starejše deklice pa šeste. V kategoriji starejših dečkov so naši osvojili prvo mesto. David Peras je osvojil posamezno 1. mesto, Tim Mozetič 2., Žan Zorn 3. mesto in Miha Pregelj 6. mesto. Mladinci so osvojili ekipno 3. mesto. V tekmovanju za pokal Slovenije pa so bili rezultazi naših članov naslednji. Lea Vidič je v kategoriji mljaših deklic osvojila končno 2. mesto. Med Starejšimi dečki je David Peras osvojil 1, mesto, Tim Mozetič 2. mesto, Žan Zorn 3. mesto in Miha Pregelj 5. mesto.

Datum 22. 3. 2014

 V športnem društvu smo organizirali že 19. odprto prvenstvo Renč v skokih z male prožne ponjave. Zaradi gradnje prizidka k šoli smo bili primorani tekmo izvesti na sosednjem kotalkališču. To nam je pri organizaciji povzročilo nekaj težav zaradi novega prostora. kljub temu pa smo tekmo izpeljali do konca korektno in brez večjih zapletov. Naši tekmovalci pa so se zopet izkazali in osvojili lepo število medalj in diplom. Cicibani so osvojili ekipno prvo mesto, Miha Špacapan pa je bil posamezno peti. Tudi Cicibanke s popolnoma prenovljeno ekipo so se izkazale z drugim mestom. Mlajše deklice so osvojile drugo mesto, Lea Vidič pa je bila posamezno peta. Prvo mesto so osvojili tudi mlajši dečki. Starejše deklice so ekipno osvojile peto mesto. Starejši dečki pa zopet z naskokom prvo mesto. Med posamezniki je David Peras osvojil drugo mesto, Tim Mozetič tretje in Žan Zorn peto mesto. V kategoriji mladink so naše osvojile tretje mesto, Mladinci so bili ekipno drugi Jan Ferjančič pa je osvojil šesto mesto med posamezniki. Tudi v kategoriji članov in članic smo imeli ekipe tako da so članice osvojile 3. mesto člani pa drugo mesto. V tekmovanju za pokal Slovenije je bila to druga tekma. Lea Vidič je osvojila 6. mesto, David Peras 1 mesto, Žan Zorn 3. in Tim Mozetič 6. mesto.

Datum 8. 3. 2014

 V okviru stalnega izobraževanja sodnikov v programu gimnastika za vse je v Ljubljani potekal seminar za sodnike in sodnice. Seminarja in sta se udeležili in tudi uspešno poravili izpit dve naši članici Alenka Šink Mihelj in Ana Kašček. Seminar v ŽŠG je na pobudo fakultete za šport vodil Boris Pregelj.

Datum 21,22,23. 2. 2014

 V Ljubljani je med zimskimi počitnicami potekal prvi kamp gimnastične zveze Slovenije. Dogodek je bil namenjen trenerjem in vaditeljem ter tekmovalcem, ki bi radi izpopolnili svoje znanje na področju akrobatike in skokov z male prožne ponjave. Kampa smo se tako udeležili štirje trenerji in šest tekmovalcev iz športnega društva Parizan Renče.

Datum 15. 2. 2014

 V športnem društvu Olympia (it) je potekalo državno prvenstvo za medalje Sokolček. Tudi v tem programu smo zelo uspešni saj so naši vsi naši člani, ki so se tekmovanja udeležili osvojili željene medalje.

Datum 1. 2. 2014

 V strokovnem odboru smo se odločili, da prirpavimo interno izobraževanje za vaditelje in trenerje. Na sobotno popoldne smo se tako zbrali v telovadnici in obnovili znanja na področju talne akrobatike in v skokih na veliki prožni ponjavi. Obnovili smo tudi temeljne postopke nudenja prve pomoči pri poškodbah in postopke oživljanja Predavala sta Boris Pregelj in prof. ŠVZ. Ana Kašček.

Datum 25. 1. 2014

 Gimnastična zveza Slovenije je tudi letos organizirala kongres slovenske gimnastike na katerem so podelili tudi priznanja najuspešnejšim tekmovalcem in klubom. Športno društvo Partizan Renče je osvojilo naslov za tretji najuspešnješi klub v Sloveniji. Kongres je sicer namenjen potrjevanju licenc trenerjev in vaditeljev za delo v gimnastiki, katerega se je tudi letos udeležilo 10 strokovnih članov društva.

Datum 18. 1. 2014

  V Kopru je potekalo državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave. Časa za trening je bilo letos izredno malo saj je bila tekma na koledarju dva tedna prej kot pretekla leta. Kljub vsemu smo se na tekmo odlično prirpavili in dosegli kar nekaj vidnih uvrstitev. Cicibanke so s popolnoma prenovljeno ekipo zasedle 5 mesto ekipno. Cicibani so ekipno zmagali medtem ko je Miha Špacapan zasedel 4. mesto in Žiga Mozetič 6. mesto med posamezniki. V kategoriji mlajših deklic so naše ekipno zmagale, Lea Vidič je zasedla 4. mesto in Lea Terčon 6. mesto med posameznicami. Mlajši dečki so ekipno zasedli 3. mesto. Starejše deklice so zasedle 6. mesto ekipno. Starejši dečki s prvo ekipo pa prepričljivo zasedli  1. mesto in z 2 ekipo 4. mesto. Med posamezniki je zmago slavil David Peras, Tim Mozetič je osvojil 2. mesto. Miha Pregelj je osvojil 4, Žan Zorn 5. in Tomi Zavadlal 6. mesto. Mladinke so osvojile 3. mesto v ekipni konkurenci. Med mladinci pa je Jan Ferjančič osvojil 5. mesto. V kategoriji članov je Blaž Klinec zasedel 4. mesto. V točkovanju za pokal Slovenije je Lea Vidič zasedla 3. mesto in Lea Terčon 5. mesto. Tim Mozetič je zasedel 1. mesto, Miha Pregelj 3. Tomi Zavadlal 4. Žan Zorn 5. in David Peras 6. mesto.

Datum 22. 12. 2014

  V nedeljo, 22. 12. 2013, se je v Renčah odvijala tradicionalna novoletna gimnastična akademija. Svoje male spretnosti so najprej pokazali naši najmlajši, ki s pomočjo trenerjev in seveda staršev že izvajajo prve korake športne gimnastike. Pripravili so nam prijeten uvod v novoletno akademijo, kjer nas je čakalo še veliko zanimivih nastopov. Cicibani in cicibanke, ki v ŠD Partizan trenirajo že kar nekaj časa, so nam pokazali, da jim marsikatera gimnastična vaja ni tuja, saj kljub temu, da je njihova starost nekje do 8 let, so  jim skoki, salte, prevali, mostovi … nekaj vsakdanjega – nekaj, kar delajo večkrat tedensko na treningih. Mlajši dečki so njihove nastope le še nadgradili z nekoliko težjimi gimnastičnimi elementi. Še posebej so se potrudile cicibanke in mlajše deklice, ki so pripravile plesno-akrobatska nastopa in s tem novoletno akademijo naredile še bolj pravljično. V tem praznično, akrobatskem vzdušju so se predstavile tudi starejše deklice in mladinke. Poseben gost novoletne gimnastične akademije je bil slovenski telovadec in olimpionik g. Miro Cerar, ki je naše mlade telovadce pohvalil in jim zaželel še veliko uspehov na njihovi tekmovalni poti. Prav vse, še posebej tiste najmlajše, pa je razveselil prihod Dedka Mraza, ki je vse člane društva razveselil s skrbno izbranimi darilci.

Datum 8. 12. 2013

V športnem društvu smo se odzvali povabilu na prireditev Sončkov dan, ki ga že vrsto let prireja športno društvo Sonček. Na prireditvi smo nastopili v skokih z male prožne ponjave v tako imenovani Dušanovi točki. Ta točka je namenjena v spomin na prezgodaj preminulega telovadca-olimpijonika in sodnika Dušana Furlana.

Datum 7. 12. 2013

V letošnjem letu smo nadaljevali z organizacijo odprtega prvenstva v skokih na VPP. To bo postala tudi stalna tekma v koledarju Gimnastične zveze Slovenije. Tudi letos smo na tej tekmi podelili pokal za najboljše posameznike na vseh treh tekmah. Tokratnega prvenstva se je udeležilo že sedem društev in klubov. Rezultati ki so jih dosegli naši člani pa so naslednji. V kategoriji mlajših deklic je Lea Vidič osvojila 2. mesto, Meta Pregelj je bila šesta. V kategoriji mlajših dečkov je Žan Zorn osvojil prvo mesto, Aljaž Ferjančič in Anže Arčon pa sta si delila tretje mesto. V kategoriji starejših deklic je Ana Petje Medved osvojila peto mesto. V kategoriji starejših dečkov je Tim Mozetič osvojil 2. mesto, David Peras 3. in Miha Pregelj 4. mesto. Med Mladinci je Blaž Klinec osvojil 3. mesto, Jan Zavadlal 4. mesto in Blaž Ščuka 5. mesto. V razvrstitvi za pokal Slovenije pa so bili doseženi naslednji rezultati. Meta Pregelj je osvojila 5. in Lea Vidič 6. mesto. Žan Zorn je postal zmagovalec pokala za leto 2013, Anže Arčon je osvojil 2, Aljaž Ferjančič 4, in Jani Slejko 6 mesto. Ula Zorn je postala zmagovalka pokala v kategoriji starejših deklic, Jan Ferjančič pa v kategoriji starejših dečkov. Miha Pregelj je osvojil 3, david Peras 4, Tim Mozetič 5, in Tomi Zavadlal 6. mesto. Med mladinci je Blaž Klinec osvojil drugo mesto in Jan Zavadlal 3. mesto.

Datum 23. 11. 2013

 Na povabilo srbske Sokolske zveze smo se letos udeležili prvega odprtega prvenstva Srbije v skokih z male prožne ponjave. Na pot smo se odpravili z 31 tekmovalci in tekmovalkami in njihovimi spremljevalci. Kar nekaj težav pa smo imeli z organizacijo saj je bilo zanimanje za udeležbo na tekmi veliko. Po prihodu v Beograd smo se naselili v hotelu v centru mesta in se odpravili na popoldanski ogled mesta. V soboto zjutraj je sledila vožnja na prizorišče tekmovanja. Tekma je potekala v pomanjkanju blazin za doskok tako da je bila kar na meji regularnosti. Kljub temu smo bili z izkupičkom pokalov in medalj zadovoljni. V kategoriji Cicibank so naše punce zmagale. Petra Arčon je slavila prvo mesto Hana Lukežič pa drugo mesto. V kategoriji cicibanov so naši fantje osvojili drugo mesto, Žiga Petarin je bil posamezno peti. V kategoriji mlajših deklic so naše slavile prvo mesto. Lea Vidič je bila posamezno druga, Maja Cotič tretja, Nika Mozetič četrta in Sara Nemec šesta. Mlajši dečki so ekipno osvojili drugo mesto. Aljaž Ferjančič je osvojil tretje mesto Blaž Petarin je bil četrti in Matjaž Cotič šesti. Med starejšimi deklicami je naša ekipa zasedla drugo mesto, Meta Pregelj je osvojila četrto mesto in Ana Petje Medved peto mesto med posameznicami. V kategoriji starejših dečkov je naša ekipa osvojila prvo mesto. Zmago je slavil Tim Mozetič, Lenart Žežlina je bil drugi in Tomi Zavadlal četrti. Med mladinci je Naša ekipa zmagala, drugo mesto je osvojil Jan Ferjančič, Miha Pregelj je bil drugi in Jan Zavadlal četrti.

Datum 17. 11. 2013

 V sredini novembra je v telovadnici Srednje tehniške šole v Kopru potekalo državno prvenstvo v akrobatiki. Naše ekipe so bile letos zdesetkane zaradi bolezni in poškodb, nekaj pa je na udeležbo vplivalo tudi dejstvo da je bila tekma v nedeljo. Kljub vsemu smo z potekom dogodkov lahko zelo zadovoljni. V izredno močni konkurenci predvsem mlajših ekip so naše cicibanke zasedle 1. mesto. Med posameznicami je Hana Lukežič osvojila drugo, Petra Arčon tretje mesto, Mojca Spačal pa četrto mesto. V kategoriji cicibanov so naši fantje izboljšali lanski rezultat in bili ekipno četrti. Mlajši dečki so letos tudi s prenovljeno ekipo zasedli četrto mesto. Žan Zorn je med posamezniki osvojil četrto mesto. Mlajše deklice so bile ekipno pete. V kategoriji starejših dečkov so naši fantje slavili zmago. Prav tako se je zmage v posamezni konkurenci veselil David Peras, uspeh je dopolnil Jan Ferjančič s tretjim mestom. Med Mladinci so naši fantje osvojili drugo mesto, Blaž Klinec pa je bil posamezno šesti.        

Datum 19. 11. 2013

 Po poletnih in jesenskih pripravah smo se odpravili na našo prvo tekmo po mednarodnem pravilniku FIG v češko mestece Jablonec nad Nisou. Tam je potekal 41. Friendship Championship turnir v skokih na Veliki prožni ponjavi. Priprave so spremljale velike težave zaradi neustreznosti domače opreme, tudi neznanja pri pripravah in zapisu tekmovalnih sestav, potrebnih registracij in ostale administracije ki jo je potrebno urediti za odhod na tekmo na tako visokem nivoju. Fantje iz društva so se uspeli pripraviti na tako zahtevno tekmo v samo treh mesecih intenzivnih treningov, dekletom pa žal ta podvig ni uspel. V Jablonec so tako odpotovali Jan Ferjančič, Miha Pregelj, Žan Zorn, David Peras in Tim Mozetič. Tam so se kosali z vrstniki iz 13 držav, ki gojijo tradicijo skokov že 40 in več let. med njimi so bili tudi udeleženci olimpijski iger v Londonu 2012. Z videnim na tekmi smo izredno zadovoljni saj smo se predvsem veliko naučili. Rezultati pa so trenutni opremi v društvu in v Sloveniji tudi odlični saj je Tim Mozetič zasedel 10. mesto v kvalifikacijah in za dve mesti zgrešil finale.  

Datum 13. 10. 2013

 Za letošnji jesenski pohod smo tokrat izbrali destinacijo v zgornji vipavski dolini. Na Nanos se je v nedeljskem popoldnevu odpravilo 5 družin. Tura je precej nezahtevna saj smo začeli s pohodom pri lovski koči Vojkovo. Tako so lahko pot zmogli tudi naši cicibančki stari 4-5 let. Pot smo začeli v lepem sončnem vremenu, ob prihodu na vrh pa nas je pričakal megla in hladno vreme. Okrepčali smo se v Vojkovi koči na vrhu hriba, si ogledali šope anten vseh vrst in velikosti in se hitro odpravili v dolino.  

Datum 5. 10. 2013

 V soboto 5. novembra smo se odzvali vabilu nevladne organizacije NVO Planota in pripravili predstavitev delovanja društva. V ta namen smo opremili stojnico z reklamnim materialom in mimoidočim in ostalim medijem predstavili programe, ki jih gojimo v društvu. Predsednik društva in nekateri člani pa so se udeležili tudi okrogle mize na temo delovanja in pomena nevladnih organizacij v družbi. 

Datum 13. 9. 2013

 Dan odprtih vrat smo tako kot lani pripravili v sodelovanju z OŠ Renče in vodjo vrtca Dorino Kodelja. Na isti dan so bili v vrtcu roditeljski sestanki. Potem pa so bili starši povabljeni v telovadnico. V veliki telovadnici smo postavili orodje in pripravili kratko predstavitev naših programov in vsebin. Po kratkem nastopu naših stalnih članov je sledil prikaz treninga. Na koncu prireditve pa so lahko naši obiskovalci ob pomoči vaditeljev in trenerjev preizkusili razna orodja. Starši pa so od vaditeljev in vodstva društva lahko dobili dodatna pojasnila.

Datum 11. 8. 2013

 Prišel je težko pričakovani odhod na letovanje in priprave v Premanturo. V to obmorsko letovišče se je letos prijavilo 24 naših članov. Na morju smo si nabrali veliko novih moči. V dopoldanskem času smo se veliko kopali, igrali družabne igre in se sprehajali na oddaljene predele rta Kamenjaka. V popoldanskem času in zvečer pa je sledil trening na napihljivi akrobatski stezi, ki je nova pridobitev v taboru. Tako so lahko naši tekmovalci preizkusili nove elemnte in povezave in se veliko novega naučili. Večere smo si krajšali s sprehodi v mestece, poslušanjem žive glasbe, prijetnimi pogovori in družabnimi igrami. Program sta pripravila in vodila Boris Pregelj in Nives Bizjak.

Datum 2. 7. 2013

 Po kratki pavzi smo v juliju začeli s programom Gimnastične počitnice. Letos je bil program še bolje obiskan kot prejšnja leta. Naši tekmovalci so se kljub visoki vročini pripravljali na stalno postavljenem orodju do odhoda v Premanturo. Nekateri dečki pa so pridno trenirali na veliki prožni ponjavi in se pripravljali na mednarodno tekmo na Češkem. Program so vodili Boris Pregelj, Jurij Arčon in Alenka Šink.

Datum 1. 7. 2013

Tudi letos je bilo veliko povpraševanje po poletnem celodnevnem varstvu s športnimi aktivnostmi in ostalimi dejavnostmi, ki ga v društvu imenujemo Partizančkove počitnice. Profesorica ŠVZ Melita Bastjančič in vaditeljica Nea Čotar, sta tako imeli veliko dela s kar 23 otroki, ki so obiskovali ta program v prvem tednu. V naslednjih ponovitvah pa je število otrok naraslo na 35. Nekateri se programa niso naveličali in so obiskovali telovadnico in okolico Renč v dveh terminih. 

Datum 26. 6. 2013

 Ob zaključku šolskega leta in z pričetkom poletnih počitnic smo organizirali v Novi Gorici tečaj plavanja za najmlajše cicibane. Muhasto in precej hladno vreme nam je tokrat pošteno zagodlo. Tečaj smo opravili v sedmih dneh namesto planiranih desetih. Uspeh kljub krajšemu tečaju ni izostal saj so vsi naši tečajniki splavali. Program sta vodili prof. Melita Bastjančič in prof. Alenka Šink.

Datum 16. 6. 2013

 Kot je že vrsto let ustaljena praksa, smo v športnem društvu ob zaključku sezone priredili zaključni piknik za vse naše člane in njihove starše. Na pikniku som podelili priznanja za uspehe športnikov in športnic, ki so sodelovali na državnih tekmah in dosegli rezultat, kot tudi na rekreativnih tekmovanjih v internih programih društva. 

Datum 1. 6. 2013

 Ob koncu sezone smo se odpravili na odprto prvenstvo Bežigrada v skokih na Veliki prožni ponjavi in tekmovanje TeamGym. V tej kategoriji smo bili zelo uspešni saj je med mlajšimi dečki Žan Zorn slavil prvo mesto, Peter Saksida 3. mesto, Anže Arčon 4. mesto, Žiga Pavlica 5. in Miha Gorjan 6. mesto. Ekipno so mlajši dečki s prvo ekipo zmagali druga ekipa pa je zasedla 3. mesto. V kategoriji mlajših deklic je Elis Veggia osvojila drugo mesto, Meta Pregelj pa tretje mesto. Mlajše deklice so bile ekipno druge. V kategoriji starejših deklic je Ula Zorn osvojila 3. mesto, Ana Petje Medved pa 6. mesto. Deklice so ekipno osvojile 3. mesto. V kategoriji starejših dečkov je zmago slavil Jan Ferjančič, David Peras je osvojil 4. mesto, Tomi Zavadlal pa 6. mesto. Ekipno so Renčani zmagali s prvo ekipo z drugo pa osvojili drugo mesto. Med mladinci je Jure Klinec osvojil drugo mesto, brat Blaž 3. mesto in Jan Zavadlal 4. mesto. Mladinci so tudi v tej kategoriji zmagali. V tekmovanju TeamGym ki poteka isti dan v popoldanskih urah in šteje za Pokal Slovenije je naša mešana ekipa do 14 let osvojila prvo mesto, mešana ekipa nad 12 let pa drugo mesto. 

Datum 18. 5. 2013

 V športnem društvu smo organizirali državno prvenstvo v športni gimnastiki. Letos se je tekmovanja udeležilo nekaj manj tekmovalcev kar je posledica dejstva da je potrebno za uspeh v tej disciplini vložiti veliko truda in trdo trenirati skozi vse leto. V športnem društvu smo s spremenjenim trenažnim procesom letos dosegli najboljše rezultate v tej disciplini. Med cicibankami je zmago slavila Hana Lukežič, druga je bila Petra Arčon in tretja Mojca Spačal. Ekipno so deklice osvojile prvo mesto. V kategoriji mlajših dečkov je Žan Zorn osvojil tretje mesto, ekipno pa so dečki osvojili četrto mesto. V kategoriji Starejših deklic je Ula Zorn osvojila tretje mesto, ekipno so deklice osvojile 4. mesto. Med starejšimi dečki je Jan Ferjančič osvojil drugo mesto, David Peras tretje in Miha Pregelj peto mesto. Ekipno so starejši dečki zmagali. Med ekipami mladincev so Renčani osvojili drugo mesto. 

Datum 10. 5. 2013

 Ob zaključku nadvse uspešne športne kariere je v naš kraj prišel ambasador slovenske gimnastike in svetovni prvak. Legenda svetovne gimnastike Aljaž Pegan po katerem se imenuje tudi prvina na drogu in bradlji je v petek 10. maja obiskal Renče. S člani športnega društva Partizan je opravil trening, ki smo ga za to priložnost malce popestrili. V okviru programa je Aljaž predvsem pokomentiral vaje, ki jih izvajajo naši telovadci. Pokramljal je tudi z ostalimi gosti in povabljenci županom g. Alešem Bucikom, podžupanom g. Radovanom Rusjanom in predsednikom krajevne skupnosti Renče g. Borutom Zornom ter županom sosedne občine g. Zlatkom Zlatanom Marušičem. Pokazal je tudi nekaj svojih mojstrskih veščin in znanja. Na veliko presenečenje pa se je povzpel tudi na njegovo paradno orodje "drog" za katerega zaradi poškodbe ni prijel že več kot šest mesecev. Po treningu so otroci, starši in tudi gostje od Aljaža prejeli podpisano spominsko knjižico ali letak. Aljaž je od predsednika društva mag. Igor Ferjančiča prejel darilo, ki ga bo spominjalo na ta dogodek. Sledilo je druženje ob prigrizku, ki se je zavleklo pozno v večer. Aljaž je bil nad videnim in slišanim zelo zadovoljen in je obljubil, da se bo v Renče še vrnil. Več...

Datum 27. 4. 2013 

 Nočno deževje in pogled v nebo je zjutraj marsikoga odvrnil od pohoda na Trstelj. Kljub slabim napovedim smo se odpravili na pot in ni nam bilo žal. Pot je v prijetni družbi kar prehitro minila tako, da smo na prizorišče prispeli v lepem sončnem vremenu že pred glavnino pohodnikov. Kot vedno smo na jasi pripravili tradicionalne igre: vlečenje vrvi, skoke v vrečah in podajanje balončkov napolnjenih z vodo. Po športnem programu so nam zapeli člani pevskega zbora Provox. 

Datum 20. 4. 2013

  V športnem centru Triglav je potekalo 38. odprto prvenstvo Bežigrada v skokih z male prožne ponjave in finalna tekma za pokal Slovenije. Barve društva je zastopala številčna zasedba naših članov v skoraj vseh kategorijah. Tudi rezultati tako niso izostali. V kategoriji Cicibank je zopet slavila Petra Arčon, Hana Lukežič je osvojila drugo mesto. Zmago Renčank v kategoriji ekip je dopolnila Mojca Spačal s 6. mestom. V kategoriji Cicibanov je Miha Špacapan osvojil 5. mesto, ekipno so bili Cicibani šesti. V kategoriji Mlajših deklic so naše osvojile 5. mesto. V kategoriji Mlajših dečkov je Žan Zorn osvojil 2. mesto, Aljaž Ferjančič pa 6. mesto. Ekipno so bili dečki drugi. V kategoriji starejših deklic so bile Renčanke četrte. V kategoriji Starejših dečkov je Jan Ferjančič osvojil 2. mesto Miha Pregelj pa 4. mesto. Ekipno so starejši dečki zmagali. V kategoriji Mladincev je Blaž Klinec osvojil 6. mesto prav tako Neli Sulič v kategoriji Članic.

V pokalu Slovenije pa so bili rezultati naslednji: Aljaž Ferjančič je v kategoriji Mlajših dečkov zasedel 4. mesto. Med Starejšimi dečki je pokal Slovenije osvojil Jan Ferjančič, Miha Pregelj je osvojil 2. mesto, David Peras 4. mesto, Tomi Zavadlal 5. mesto in Tim Mozetič 6. mesto.

Datum 7. 4. 2013

 Koledar tekmovanj se je v zadnjem letu močno zapolnil s tekmami. Za Bežigradom je tako potekalo že tretje državno prvenstvo v skokih na veliki prožni ponjavi. V tej disciplini smo v društvu v zadnjem času posvečali precej pozornosti in časa na treningu zato tudi rezultati niso izostali. Tako je v kategoriji mlajših deklic Lea Vidič zasedla 3. mesto, Meta Pregelj je bila šesta. Ekipno so deklice zasedle 2. mesto. V kategoriji Mlajših dečkov je Žan Zorn postal državni prvak, Jani Slejko je osvojil 4. mesto in Anže Arčon 5. mesto. V kategoriji ekip sta ekipi mlajših dečkov zasedli 1. in 2. mesto. V kategoriji Starejših deklic je državna prvakinja postala Ula Zorn, ekipno so bila dekleta druga. V kategoriji starejših dečkov so fantje zasedli prva tri mesta. Prvak je postal Jan Ferjančič, Miha Pregelj je bil drugi, Lenart Žežlina tretji, Tomi Zavadlal, je zasedel 4. mesto in Anej Špacapan 6. mesto. Ekipno so dečki postali državni prvaki. V kategoriji Mladincev je Jure Klinec osvojil 2. mesto, brat Blaž pa 6. mesto. Prav tako so mladinci postali ekipni državni prvaki. 

Datum 23. 3. 2013

 Prvi pomladni mesec je čas ko v Renčah organiziramo odprto prvenstvo v skokih z MPP in drugo tekmo za pokal Slovenije. To je bila že 18. zaporedna tekma. Na letošnjo tekmo je prišlo 16 društev z več kot 400 tekmovalci. Naša organizacijska ekipa se je zopet izkazala, prav tako so bili uspešni tekmovalci in tekmovalke: V kategoriji Cicibank je zmago slavila Petra Arčon, na stopničkah je poleg nje stala Hana Lukežič, ki je osvojila tretje mesto. Cicibanke so ekipno zmagale. V kategoriji mlajših deklic je Lea Vidič osvojila četrto mesto, prav tako so četrto mesto osvojile deklice v ekipni konkurenci. Med Mlajšimi dečki je Žan Zorn osvojil tretje mesto, Aljaž Ferjančič 4. mesto in Peter Saksida 6. mesto. Med ekipami so dečki osvojili prvo mesto. V kategoriji starejših deklic so Renčanke zasedle 4. mesto. V kategoriji Starejših dečkov je Miha Pregelj slavil zmago, Tim Mozetič je bil tretji, David Peras Četrti, Jan Ferjančič peti in Tomi Zavadlal šesti. V kategoriji mladincev sta brata Jure in Blaž osvojila 5. in 6. mesto. Mladinci so osvojili 2. mesto med ekipami. V kategoriji članic pa je Neli Sulič osvojila 5. mesto in Sara Šuligoj 6. mesto. Članice so bile ekipno tretje.
 V tekmi za pokal Slovenije je v kategoriji mlajših deklic Lea Vidič osvojila 3. mesto, prav tako je tretje mesto osvojil Žan Zorn v kategoriji mlajših dečkov. Aljaž Ferjančič je osvojil 5. mesto in Peter Saksida 6. mesto. V kategoriji starejših dečkov je Miha Pregelj osvojil 2. mesto, Tim Mozetič 3. mesto, David Peras 4. mesto, Jan Ferjančič 5. in Tomi Zavadlal 6. mesto.

 Datum 9. 3. 2013

 V telovadnici OŠ Komen je potekala dobrodelna prireditev na kateri so nastopili tudi naši člani. Pripravili smo nastop v skokih z male prožne ponjave. Nastopila je mešana ekipa, ki so jo sestavljali predvsem člani, ki trenirajo v Komnu. Za nastop smo bili nagrajeni z bučnim aplavzom občinstva in pohvalami organizatorjev prireditve.

Datum 2. 3. 2013

 V Kopru je potekalo državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave. Tudi letos je društvo zastopala skupina več kot 60 tekmovalcev. Predvsem smo veseli, da se tekmovanj udeležuje tudi pomlajena ekipa cicibanov. Rezultati, ki so jih dosegli naši člani pa so naslednji. V kategoriji cicibank je slavila Petra Arčon ekipno so cicibanke zasedle 3. mesto. Mlajše deklice so ekipno osvojile 6. mesto. Mlajši dečki so bili ekipno tretji. Starejše deklice so tokrat za las zgrešile stopničke in bile so četrte. Starejši dečki so ekipno slavili prvo mesto. Posamezno pa so osvojili David Peras 2. mesto, Miha Pregelj 3. mesto, Jan Ferjančič 4. mesto in Tomi Zavadlal 6. mesto. Mladinci so ekipno zasedli 2. mesto, posamezno je Jure Klinec osvojil 6. mesto. V pokalu Slovenije je v kategoriji mlajših dečkov je Aljaž Ferjančič osvojil 4. mesto v kategoriji starejših dečkov pa je Jan Ferjančič osvojil 1. mesto, Miha Pregelj 2. mesto Tomi Zavadlal 5. mesto in David Peras 6. mesto.

Datum 26.1.2013

 Gimnastična zveza Slovenije je organizirala kongres slovenske gimnastike na katerem so podelili tudi priznanja najuspešnejšim tekmovalcem in klubom. David Peras je tako osvojil naslov drugega najuspešnejšega tekmovalca, Športno društvo Partizan Renče pa naslov za tretji najuspešnješi klub v Sloveniji. Kongres je sicer namenjen potrjevanju licenc trenerjev in vaditeljev za delo v gimnastiki, katerega se je letos udeležilo 10 strokovnih članov društva.

Datum 1. 12. 2012

 Leto dni po prvem državnem prvenstvu v samostojni Sloveniji smo organizirali tudi prvo odprto prvenstvo Renč v skokih na Veliki prožni ponjavi. Hkrati je bila to tretja tekma v sezoni zato je na zadnji tekmi bil podeljen tudi pokal Slovenije v tej disciplini. Ta disciplina je relativno nova, zato pri nas tekmujemo po modificiranem FIG pravilniku, ki je nekoliko lažji, predpisuje pa tudi mlajše kategorije tekmovalcev. V kategoriji Mlajših deklic je zmago slavila Elis Veggia, druga je bila Maja Cotič, tretja Lea Terčon in četrta Mia Vodopivec. Deklice so ekipno zasedle drugo mesto saj so nastopale v dveh ločenih ekipah. Pri mlajših dečkih sploh nismo prepustili mesta tekmovalcem ostalih društev. Prvi je bil Aljaž Ferjančič, drugi Jani Slejko, tretji Matjaž Cotič, četrti Aleks Tratnik, peti Žan Zorn in šesti Anže Arčon. Ekipi mlajših dečkov, sta tako osvojili prvo in drugo mesto. Pri starejših deklicah je Nika Šinigoj zasedla drugo mesto, Gaja Komel pa tretje. Ekipno so dekleta osvojila drugo mesto. V kategoriji Starejših dečkov je tretjič zapored slavil Jan Ferjančič, drugi je bil David Peras, treji Anej Špacapan in četrti Lenart Žežlina. Tudi dečki so osvojili prvo mesto ekipno. V kategoriji mladink je Agnes Jurkič osvojila šesto mesto. V kategoriji mladincev pa sta Jure in Blaž Klinec osvojila drugo in tretje mesto, Staš Černe je bil četrti ter Jan Zavadlal šesti. Tudi v tej kategoriji so mladinci osvojili prvo mesto. Prvi pokal v samostojni Sloveniji so tako osvojili, Aljaž in Jan Ferjančič ter Blaž Klinec. 

Datum 10. 11. 2012

 Letošnje državno prvenstvo v akrobatiki je bilo na nek način prelomno. Prvič smo se na tekmo odpravili v popolni zasedbi. Vsi prijavljeni tekmovalci so bili zdravi in nepoškodovani. Naši člani in članice pa so tako še izboljšali rezultate iz preteklega leta. Cicibanke so v ekipni kategoriji zasedle prvo mesto. Med posameznicami pa so zasedle Perta Arčon prvo, Hana Lukežič drugo in Mojca Spačal tretje mesto. V kategoriji Mlajših dečkov je naša ekipa zasedla prvo mesto, med posamezniki pa je Žan Zorn postal državni prvak. Med starejšimi dečki naši že vrsto let ne prepustijo prvega mesta nasprotnikom in tudi tokrat je bilo tako. Ekipni rezultat so dopolnili David Peras z drugim, Miha Pregelj s četrtim ter Tomi Zavadlal s petim in Jan Ferjančič s šestim mestom. Med mladinci so naši tekmovalci osvojili tretje mesto ekipno, Blaž Klinec pa je osvojil šesto mesto. V močni konkurenci so mlajše deklice zasedle ekipno peto mesto, prav tako, so peto mesto zasedli cicibani s pomlajeno ekipo. 

Datum 21. 10. 2012

Za tokratni jesenski pohod smo izbrali dokaj enostavno turo. Odpravili smo se na Kolovrat in si ogledali muzej prve svetovne vojne na prostem. Prijetno vzdušje, lepo vreme je tokrat zaužilo nekaj več pohodnikov kot preteklo leto.

Datum 13. 9. 2012

 Kot je zadnja leta v navadi smo tudi letošnjo jesen pripravili dan odprtih vrat. V veliki in mali telovadnici smo postavili orodje in prirpavili kratko predstvitev naših programov in vsebin. Po kratkem nastopu naših stalnih članov je sledil prikaz treninga. Na koncu prireditve pa so lahko naši obiskovalci ob pomoči vaditeljev in trenerjev preizkusili razna orodja.

Datum 18. 8. 2012

 Tudi letos smo organizirali letovanje s pripravami na novo tekmovalno sezono v Premanturi. Kot vsako leto smo čas porabili za kopanje, jutranjo telovadbo, popldanski trening v prijetni senci pod borovci. Večere smo si krajšali z družabnimi igrami prjetnim pogovorom in sprehodi. Pripravili smo točko za zaključni nastop in si nabrali novih moči. Program sta pripravila in vodila Nives Bizjak in Boris Pregelj.

Datum 2. 7. 2012

Program Partizančkove počitnice je v dopoldanskem času kot vsako leto v telovadnico privabil veliko število otrok. Tudi tokrat je zanimanje preseglo pričakovanja tako, da sta izvajalki programa Melita Bastjančič in Nea Čotar oddelali program v 4 zaporednih ponovitvah. Kot vsako leto so otroci dopoldan preživeli v telovadnici in okolici. V tem času so veliko telovadili, iskali skriti zaklad, likovna ustvarjali, spoznavali skrite kotičke Renč in okolice in počeli še veliko drugega.

Datum 26. 6. 2012

 V športnem društvu si po najbočjših močeh prizadevamo za vsetranski razvoj naših članov. Prav zato smo tudi letos organizirali tritedenski plavalni tečaj za naše člane. Letos smo program še obogatili saj smo tečaj ponudili tudi tistim, ki se plavanja in prilagajanja na vodo šele učijo.

Datum 16. 6. 2012

 Kot vsako leto smo tudi letos organizirali zaključni piknik za naše člane in njihove starše. Na pikniku smo podelili priznanja za športne dosežke v minuli sezoni. Ker je bilo v pravkar zaključeni sezoni veliko več tekmovanj kot pretekla leta smo podelili zelo veliko priznanj. Praktično so vsi naši člani-tekmovalci prejeli priznanje za dosežen rezultat na državnem, odprtem ali mednarodnem tekmovanju.

 Datum 9. 6. 2012

 V športnem društvu smo se odzvali na povabilo prijateljskega kluba Flip iz Pirana in prirpavili dve točki ob njihovem praznovanju 60. obletnice delovanja kluba. Na žalost je proslavo pokvarilo deževno in mrzlo vreme.

Datum 2. 6. 2012

 V SD Sokolol Bežigrad že vrsto let gojijo tradicijo organizacije odptrih prvenstev v skokih na VPP in skupinskega tekmovanja TeamGym. Tudi v našem društvu si prizadevamo da bi se tradicija ohranila. Zato se kot vasko leto pripravimo in se tekmovanja udeležimo. Letos smo v kategoriji skokov na VPP posebej uspešni tako so mlajši dečki osvojili zelo lepe uvrstitve; Anže Arčon je bil drugi, Tim Mozetič tretji in Aljaž Ferjančič peti. Ekipno so naši fantje zmagali. Med mlajšimi deklicami se je Lea Vidič uvrstila na šesto mesto, ekipno so deklice zasedle tretje mesto. Starejši dečki so bili tudi uspešni saj so ekipno zmagali, med posamezniki je Jan Ferjančič osvojil prvo mesto, David Peras je bil tretji in Miha Pregelj četrti. V mladinski kategoriji je Blaž Klinec osvojil drugo mesto. V tekmovanju TeamGym je naša članska mešana skupina fantov in punc do 14 let osvoila prvo mesto, v združeni kategoriji nad 12 let pa so naši člani (samo fantje, kar ne prinaša dodatnega bonusa) osvojili tretje mesto.    

Datum 12. 5. 2012

 Na letošnjem državnem prvenstvu v orodni gimnastiki C‑programa se je zbralo rekordno število tekmovalcev. Tekmovanja se je udeležilo 297 tekmovalce v iz 11 društev in klubov. Konkurenca v orodni gimnastiki postaja vedno hujša tako da je že težko osvajati medalje. Te so po večini osvajali tisti posamezniki in društva, ki imajo veliko boljše pogoje za trening orodne gimnastike. Rezultati ki so jih dosegli naši tekmovalci pa so naslednji: V skupini cicibank so naše deklice osvojile 5 mesto ekipno. V skupini cicibanov je bil Peter Saksida  6, ekipno so bili cicibani 4. Med mlajšimi deklicami so naše osvojile šesto mesto. Med mlajšimi dečki je Tim Mozetič četrto mesto. Ekipno so mlajši dečki osvojili 3 mesto. Starejše deklice so osvojile 6 mesto ekipno. Med starejšimi dečki je David Peras osvojil 3 mesto, Jan Ferjančič je bil šesti. Ekipno so Starejši dečki osvojili 1 mesto.

Datum 4,5,6. 5. 2012

Po razmeroma kratkih pripravah smo se letos zopet odpravili na mednarodno tekmo, tokrat v Košice. Tekmovanje je potekalo v mnogoboju (vsa moška in vsa ženska orodja) v okviru 35 memoriala Jozefa Pajora. Na tekmovanje smo odšli v petek v jutranjih urah. Po razmeroma dolgi vožnji z avtobusom smo pozno popoldne prispeli v telovadnico in takoj začeli z ogrevanjem za trening in preizkus orodja. Na večer smo od utrujenosti popadali v postelje in takoj zaspali. V soboto na dan tekme smo bili že zjutraj v telovadnici. Tekmovanje so začela dekleta. Bilo je kar nekaj treme vendar so dekleta pokazala to kar znajo in v kategoriji do 10 let osvojila drugo (Nika Mozetič) tretje Lea Vidič in četrto (Maja Cotič) mesto. To je tudi do sedaj največji uspeh naših deklet na kaki mednarodni tekmi v mnogoboju. Meta Pregelj je nastopala v kategoriji do 14 let in zasedla 5. mesto. V popoldanskem času so tekmovali fantje. Ker na konju z ročaji in na krogih praktično ne treniramo, so vseeno dosegli rezultate, ki presegajo vsa pričakovanja. V kategoriji do 10 let je Žan Zorn dosegel 6. mesto. Prav tako je bil šesti Jan Ferjančič v kategoriji od 11 do 13 let. Polni prijetnih vtisov in novih poznanstev smo se v nedeljo pozno zvečer vrnili domov.

Datum 27. 4. 2012

 Že nekaj let zapored imamo veliko sreče z vremenom pri organizaciji tradicionalnega pohoda na Trstelj. Na letošnjem pohodu se nam je pridružila tudi skupina otrok iz Nove Gorice. Na prizorišču od Stjenkovi koči se je zbralo zelo veliko število otok, mladine in odraslih. Kot vedno smo člani ŠD Partizan Renče pripravili tradicionalni program z vlečenjem vrvi, skokih v vrečah in podajanju vodnih balončkov. Na koncu smo najboljšim ekipam in posameznikom podelili zaslužene nagrade.

Datum 31. 3. 2012

V soboto je v ljubljanski dvorani Triglav potekalo 37 odprto prvenstvo Bežigrada v skokih z MPP. Kot že vsa leta doslej je to tudi zadnja ali finalna tekma za pokal Slovenije v skokih z MPP. Naši člani in članice so tudi tokrat posegali po najvišjih mestih. Cicibanke so ekipno osvojile 5. mesto. med posameznicami pa je Petra Arčon osvojila 4 mesto, Hana Lukežič pa peto. Cicibani so osvojili prvo mesto ekipno. Posamezno je bil Peter Saksida prvi. Mlajši dečki so ekipno zasedli tretje mesto, posamezno je Žan Zorn osvojil 4. mesto, Tomi Zavadlal pa šesto. Največ so dosegli starejši dečki saj je druga ekipa zasedla prvo mesto, prva ekipa pa tretje mesto. Med posamezniki je prvo mesto osvojil David Peras, Miha Pregelj je bil tretji. Ker je bila to tudi zadnja tekma za pokal Slovenije so v skupnem seštevku vseh treh tekem naši člani osvojili naslednje rezultate. Tomi Zavadlal. Žan Zorn je osvojil 4. mesto. David Peras je postal zmagovalec pokala Slovenije med starejšimi dečki, Miha Pregelj je osvojil 2. mesto.

Datum 17. 3. 2012

Tokratnega prvenstva v skoki z male prožne ponjave, že 17. po vrsti se je udeležilo nekaj manj kot 400 tekmovalk in tekmovalcev iz cele Slovenije. Že utečena ekipa predstavnikov UO in ostalih staršev je prirpavila tekmo na visokem organizacijskem nivoju, kar se je odražalo z velikim zadovoljstvom gledalcev in nastopajočih. Ker pa so naši člani zavzeto trenirali so dosegli tudi lepe uvrstitve. Med cicibankami so naše tekmovalke zasedle 5. mesto. Cicibani so bili ekipno drugi. Med posamezniki je Peter Saksida osvojil prvo mesto, Matjaž Cotič je bil peti. Zelo dobre rezultate so dosegli mlajši dečki. Prvi je bil Tomi Zavadlal četrti Žan Zorn. Ekipi so ti rezultati zadostovali za prvo mesto. Ekipa starejših dečkov je premočno osvojila prvo mesto. Posamezno David Peras prvo mesto, drugi Miha Pregelj peti Lenart Žežlina. Najbolj pa so nas presenetili naši člani, ki so se tudi letos zbrali na tekmi. Dejan Turel je bil šesti. Med ekipami pa so zasedli tretje mesto. V tekmi za pokal Slovenije pa so bili rezultati naslednji. Med mlajšimi dečki je Tomi Zavadlal obdržal prvo mesto, napredoval je Žan Zorn in osvojil 3 mesto. V kategoriji starejših dečkov je David Peras obdržal prvo mesto prav tako Miha Pregelj drugo in Lenart Žežlina peto.  

Datum 2. 3. 2012

 Na veliko veselje članov SZS so letos organizirali akademijo ob koncu tedna. Deklice in dečki, ki so zastopali naše društvo so pripravili zabavno plesno akrobatsko točko. Po akdemiji je sledilo druženej z plesom. Navetzali smo nekaj stikov z drugimi društvi tako v Slovenji kot po svetu.

Datum 11. 2. 2012

 V telovadnici ŠD Sokol Bežigrad se je odvijalo državno tekmovanje za medalje Sokolček. Naši najmlajši člani in članice so tekmovali v vseh kategorijah. Nekaterim je vaja na orodjih uspela bolj nekaterim manj. Tako, da so medalje osvojili skoraj vsi naši udeleženci tekmovanja, ostali bodo to možnost lahko izkoristili v naslednji sezoni.

Datum 28. 1. 2012

 V Kopru so tudi letos pripravili državno prvenstvo za društva in klube v skokih z Male prožne ponjave. Udeležili smo se ga z več kot 50 tekmovalci in tekmovalkami. Rezultati, ki so jih dosegli naši člani so naslednji: V kategoriji Cicibani so kljub okrnjeni sestavi dosegli ekipno drugo mesto. Med posamezniki pa je prvo mesto osvojil Nace Pavlica, Peter Saksida pa je bil drugi. Mlajši dečki so osvojili ekipno drugo mesto, državni prvak pa je postal Tim Mozetič. Med Mlajšimi deklicami je Lea Vidič osvojila četrto mesto. Ekipno so deklice osvojile drugo mesto. Starejši dečki so ekipno osvojili prvo mesto. David Peras je postal državni prvak, Jure Klinec je osvojil drugo mesto in Miha Pregelj peto mesto.   

Datum 21. 1. 2012

Tudi Letošnje leto je Gimnastična zveza Slovenije organizirala kongres Slovenske gimnastike. Kongres je potekal v čudovitem okolju hotela Metropol v Portorožu in je bil namenjen potrjevanju licenc delavcev in prostovoljcev, ki delajo v gimnastiki. Po koncu predavanj je potekala prireditev športnik leta. Na podelitvi je naš tekmovalec David Peras že drugič zapored osvojil prestižni naslov športnika leta, Športno društvo Partizan Renče, pa je postalo četrto najuspešnejše društvo v Sloveniji.

Datum 17. 12. 2011

Tudi letos smo pripravili božično novoletno gimnastično akademijo, ki smo jo poimenovali Gimnastična pripovedka. Kljub pomanjkanju časa za pripravo zaradi obilice dela v decembru, smo akademijo pripravili na vrhunskem nivoju. Letos so se na povabilo načelnika Borisa Preglja akdemije udeležili tudi nekateri Slovenski reprezentantje in reprezentantke. Akademije so se udeležili in prikazali vrhunske izvedbe med fanti Alen Dimic, Gregor Saksida, Žiga Šilc, Žiga Pečan in Andraž Kališnik. Med dekleti pa so nastopile Ivana Kamnikar, Kaja Mljač, Rebeka Šarec in Ajda Bergoč. Akademijo je vodil priznani športni novinar Ervin Čurlič in pa Sašo Bertoncelj. Na koncu nas je obiskal dedek mraz in obdaril naše člane in seveda tudi goste.

Datum 8. 12. 2011

Na četrtkov večer smo se odpravili na tridnevno tekmovanje v skokih na mali prožni ponjavi v Beograd. Po dolgi vožnji z avtobusom smo zjutraj prispeli v center mesta in se namestili v hotelu. Popoldan in večer smo izkoristili za počitek in oglede v centru mesta. Sobota je bila namenjena ogledu znamenitosti v okolici Beograda (muzej letalstva, Avala in Hiša cvetja). Zvečer smo izkoristili za druženje z vrstniki iz Srbije. Nedelja je bila namenjena tekmovanju. Že dopoldan smo se zbrali v telovadnici in preizkusili doskočišča. Tekma je prinesla kar nekaj odmevnih rezultatov naših članov. V kategoriji Cicibank (kategorije so drugače definirane kot v Sloveniji) je tretje mesto osvojila Petra Arčon, druga je bila Špela Perdec, Meta Pregelj pa je osvojila prvo mesto. Deklice so bile ekipno prve. V kategoriji Cicibanov je šesto mesto osvojil Žiga Pavlica, peto Miha Perdec, drugo Mark Poje, Aljaž Ferjančič pa je slavil prvo mesto. Ekipno so Cicibani osvojili prvo mesto. V kategoriji mlajših dečkov je Anej Špacapan osvojil šesto mesto, Matic Pregelj je bil peti, Tomi Zavadlal četrti Tim Mozetič tretji, Miha Pregelj drugi in David Peras prvo mesto. Dečki so osvojili prvo mesto med ekipami. V kategoriji starejših deklic je Agnes Jurkič osvojila šesto mesto, Ula Zorn je bila tretja, ekipno so bile deklice druge. V kategoriji Starejših dečkov je bil Jan Zavadlal drugi Jan Ferjančič pa je slavil zmago. Domov smo se vrnili polni optimizma in novih vtisov iz bivše prestolnice nekdanje skupne države.

Datum 3. 12. 2011

V Renčah smo organizirali 1. državno prvenstvo v skokih na veliki prožni ponjavi. Ker je to olimpijska disciplina je tako prvenstvo potrebno izvesti na zelo visokem organizacijskem nivoju. Tekma je potekala gladko brez zapletov in predvsem brez poškodb. Na prvi tekmi so nastopila samo tri društva, od vseh, ki se s tem programom ukvarjajo. Tudi rezultati naših članov niso izostali. Med Mlajšimi deklicami so neše zasedle prvo in tretje mesto. Meta Pregelj pa je postala prva državna prvakinja v omenjeni disciplini. Elis Veggia je bila tretja, Lea Vidič je zasedla 5. mesto, 6. mesto pa je pripadlo Niki Mozetič. Med Mlajšimi dečki so naši člani osvojili drugo in četrto mesto v ekipni konkurenci. Med posamezniki pa je Tim Motetič zasedel tretje mesto Žan Zorn pa je bil peti. Med starejšimi dečki je naša ekipa zasedla prvo mesto, Jan Ferjančič je bil med posamzniki drugi, David Peras je bil peti in Jure Klinec šesti. Tudi starejše deklice so stale na stopničkah saj so bile ekipno druge.

Datum 12. 11. 2011

V Kopru je potekalo državno prvenstvo v akrobatiki. Tekma je bila letos na koledarju mesec prej zato smo se nanjo odpravili z veliko negotovostjo. Rezultati so nas presenetili saj so naše cicibanke ekipno zasedle tretje mesto. Petra Arčon je bila posamezno druga, Hana Lukežič pa tretja. Tudi cicibani niso razočarali saj so ekipno zmagali. Peter Saksida pa je osvojil drugo mesto. Največ uspeha so dosegli Starejši dečki saj so ekipno premočno zmagali, Jure Klinec pa je bil ekipno drugi, David Peras tretji, Miha Pregelj peti in Jan Ferjančič šesti. Mlajši dečki so dopolnili uspeh starejših saj so ekipno zmagali, Tretji je bil posamezno Tomi Zavadlal, Tim Mozetič pa je zasedel peto mesto. Mlajše deklice so zasedle šesto mesto med ekipami. Sara Šuligoj pa je bila med članicami četrta.

Datum 2. 10. 2011

Tokrat smo se za jesenski pohod odločili da se podamo na Snežnik. Že v jutranjih urah smo se zbrali na trgu v Renčah in se odpeljali pod vznožje hriba. Prijetno toplo in skoraj poletno vreme je naredilo izlet fantastičen. Žal so se izleta udeležile samo štiri družine.  

Datum 16. 9. 2011

Tudi letos smo pripravili dan odprtih vrat. V ta namen smo med treningom postavili nekaj orodja v spodnji in zgornji telovadnici in obiskovalcem predstavili potek treninga. Po predstavitvi je sledilo predavanje o koristi gimnastike. Na koncu so lahko obiskovalci preizkusili  njim najljubše orodje.

Datum 14. 8. 2011

Pred začetkom nove tekmovalne sezone smo se že deseto leto zapored odpravili na počitnice in priprave v Premanturo. Za naše udeležence taborjenja smo pripravili program iger, treningov in ostalih dejavnosti. S seboj smo tokrat odpeljali nekaj opreme za vadbo in to pridno izkoriščali na treningih v senci pod borovci. Uresničili smo staro idejo in odpeljali v staro Premanturo malo prožno ponjavo-kanvas. S pomola smo tako skakali v vodo. Bilo je nekaj novega v tem delu plaže, tako da se je na pomolu trla množica turistov (prava mala Evropa jezikov) in gledala to čudo. Videli smo vse mogoče skoke, Blaž Klinec pa je izvedel tudi trojni skrčeni salto -v vodo seveda. Tudi letos smo uživali v prijetni družbi ostalih otrok in vaditeljev iz športnega društva Narodni dom. Program dejavnosti smo pripravili in vodili Sara Čotar, Nives Bizjak in Boris Pregelj    

Datum 4. 7. 2011

Tudi letos smo pripravili dvotedenski tečaj plavanja za naše najmlajše člane. Plavalnega tečaja se je udeležilo 16 naših članov. Tečaj sta vodila Jurij in Mojca Arčon. Vsi udeleženci plavalnega tečaja so osvojili tehniki plavanja Žabica in Kravl.

Datum 27. 6. 2011

V športnem društvu smo tretjič zapored pripravili program varstva otrok s športnimi aktivnostmi. Program smo tudi tokrat poimenovali Partizančkove počitnice in se ga je udeležilo veliko otrok v starosti od 7 do 12 let. Ker je bilo povpraševanje tokrat veliko smo program ponovili v treh zaporednih tednih.  Program je obsegal varstvo otrok v času službe. V tem času so otroci iskali skriti zaklad, likovno in glasbeno ustvarjali se sprehajali v okolici Renč, jahali konje in se izobraževali ter seveda tudi malce telovadili. Otroci in tudi njihovi starši so bili nad  programom izredno navdušeni. Program so vodile Sara Čotar, Nina Gorjan in Neja Čotar.

Datum 15. 6. 2011

Kot vsako leto smo tudi letos organizirali zaključni piknik za naše člane in njihove starše. Na pikniku smo podelili priznanja za športne dosežke v minuli sezoni. Na pikniku je govor imel tudi župan občine Renče-Vogrsko g. Aleš Bucik, ki je poudaril pomen dela z otroci in vzgojo športnikov, ki jo izvajamo v našem društvu.

Datum 12. 6. 2011

Na prireditvi Zidam 2011 smo na trgu v Renčah pripravili nastop v skokih z Male prožne ponjave. Na nastopu so nastopili naši najboljši tekmovalci v omenjeni disciplini in navdušili številno zbrano občinstvo.

Datum 4. 6. 2011

Tudi letos smo se udeležili odprtega prvenstva Bežigrda v skokih na Veliki prožni ponjavi. Tekmovanje je potekalo v soboto 4. 6. 2011. Ta vrsta tekmovanja je zelo zanimiva, saj si prožno ponjavo po dostopni ceni lahko privošči že skoraj vsak in lahko malo vadi tudi doma. Tudi letos smo se na to tekmo pripravljali samo tri tedne, rezultati ki so jih dosegli naši tekmovalci pa so presenetili tako nas trenerje kot tekmovalce same. Miha Pregelj je v kategoriji mlajših dečkov osvojil drugo mesto, Tim Mozetič je bil četrti. Ekipno so naši tekmovalci zmagali. V kategoriji starejših dečkov smo dobili dva državna prvaka. Jan Zavadlal in Jure Primožič sta si namreč delila prvo mesto. V isti kategoriji so naši dečki zmagali. Odlično drugo mesto je v kategoriji mladincev osvojil Blaž Klinec. Isti dan je potekala tudi tekma TeamGym. Tudi v tej disciplini smo bili uspešni saj je naša mešana ekipa v starosti do 14 let zasedla drugo mesto. 

Datum 28. 5. 2011

Dekleta, ki tekmujejo v stopenjskem programu ŽŠG so se udeležila mednarodne tekme Zelena jama Open v Ljubljani. V izredno močni konkurenci niso osvojila vidnejših rezultatov. Bila je to prva izkušnja za naslednje mednarodne nastope.

Datum 14. 5. 2011

Tudi letos smo uspešno izpeljali državno prvenstvo v orodni gimnastiki C‑programa. Tekmovanje je potekalo tekoče, varno, predvsem pa ni bilo poškodb. Tekmovanja se je udeležilo 277 tekmovalce v iz 11 društev in klubov. Zelo smo veseli da se število tekmovalcev v tej panogi povečuje. Rezultati ki so jih dosegli naši tekmovalci pa so naslednji: V skupini cicibank so naše deklice osvojile 5 mesto ekipno. V skupini cicibanov je bil Miha Perdec 5, ekipno so bili cicibani 3. Med mlajšimi dečki je David Peras postal državni prvak, šesto mesto je osvojil Tomi Zavadlal. Ekipno so mlajši dečki 1 ekipa osvojili 2 mesto in 4 mesto druga ekipa. Starejše deklice so osvojile 4 mesto ekipno. Še mesto više so bili starejši dečki na tretjem mestu ekipno. Med mladinci je Blaž Klinec osvojil 5. mesto.

Datum 7. 5. 2011

V telovadnici OŠ Renče nas je ponovno obiskal Sebastjan Piletič in za nas pripravil strokovno predavanje. Seminarja so se udeležili vsi naši vaditelji in trenerji ter nekaj gostov iz okoliških društev in klubov.

Datum 2. 5. 2011

Ob koncu sezone nam je letošnje leto uspelo izpeljati zaključni izlet. Tokrat smo se podali v znano italijansko zabavišče Garadaland. Vsi udeleženci izleta so bili navdušeni. Bilo je nekaj manj drugih obiskovalcev zato so lahko naši športniki in njihovi spremljevalci uživali v vožnjah brez čakalnih vrst. 

Datum 27. 4. 2011

Tudi letos nam je bilo vreme naklonjeno pri izpeljavi tradicionalnega pohoda na Trstelj. Na prizorišču od Stjenkovi koči se je zbralo veliko število ljubiteljev pohodništva. Kot vedno smo člani ŠD Partizan Renče pripravili tradicionalni program z vlečenjem vrvi, skokih v vrečah in podajanju vodnih balončkov. Na koncu smo najboljšim ekipam in posameznikom podelili zaslužene nagrade.

Datum 9. 4. 2011

V soboto je v ljubljanski dvorani Triglav potekalo 36 odprto prvenstvo Bežigrada v skokih z MPP. Letošnjega prvenstva so se udeležili tudi tekmovalci in tekmovalke iz Srbije in Slovaške. Kot že vsa leta doslej je to tudi zadnja ali finalna tekma za pokal Slovenije v skokih z MPP. Naši člani tudi tokrat niso razočarali. Kljub manjši zastopanosti so osvojili veliko: Cicibanke so ekipno osvojile 3. mesto. Cicibani so osvojili prvo mesto ekipno. Posamezno je bil Alex Tratnik četrti in Mark Poje peti. Mlajši dečki so ekipno zmagali. posamezno je Miha Pregelj osvojil 1. mesto, Lenart Žežlina 2. mesto in David Peras 3. mesto. Ker je bila to tudi zadnja tekma za pokal Slovenije so v skupnem seštevku vseh treh tekem naši člani osvojili naslednje rezultate. David Peras je postal zmagovalec pokala Slovenije. Tomi Zavadlal je osvojil 2. mesto, Miha Pregelj je osvojil 3. mesto,  Tim Mozetič 4. mesto in Lenart Žežlina 6. mesto. Med dekleti se je izkazala Ula Zorn in osvojila 6. mesto.

Datum 2. 4. 2011

Na prvo soboto v aprilu smo se podali na Sabotin. Prelepo in skoraj že poletno sonce nas je spremljalo na celotni poti. Udeleženci so bili s pohodom zadovoljni kljub temu, da se tega dogodka udeležile samo tri družine.

Datum 12.3.2011

12. marca je Športno društvo Partizan Renče organiziralo že 16. odprto prvenstvo Renč v skokih z male prožne ponjave. Udeležilo se ga je 400 tekmovalk in tekmovalcev iz cele Slovenije. Tudi tokrat smo tekmo izpeljali hitro, v veliko zadovoljstvo gledalcev in tudi nastopajočih. Najboljši med našimi začetniki je bil Nace Pavlica na 6. mestu. Med cicibankami so naše tekmovalke zasedle 4. mesto. Cicibani so bili ekipno prvi. Zelo dobre rezultate so dosegli mlajši dečki. Prvi je bil David Peras, drugi Miha Pregelj, četrti Tim Mozetič, peti Tomi Zavadlal in šesti Lenart Žežlina. Ekipi je to prineslo prvo mesto. Starejša deklica Ula Zorn je bila posamezno tretja. Ekipa starejših dečkov je za las osvojila prvo mesto. Blaž Klinec se je med mladinci zavihtel na četrto mesto. Najbolj pa so nas presenetili naši člani ki so se po dolgih letih zopet zbrali na tekmi. Dejan Turel je bil tretji, Dejan Mugerli četrti Borut Černe peti, Primož Zorn pa šesti. Seveda velja tu omeniti tudi deveto mesto našega trenerja Jurija Arčona. V tekmi za pokal Slovenije kjer je potrebno skočiti še dva dodatna skoka pa so bili rezultati naslednji. Med mlajšimi dečki je David Peras obdržal prvo mesto, drugi je bil Tomi Zavadlal, Tim Mozetič četrti, Lenart Žežlina peti in Miha Pregelj šesti. Med starejšimi deklicami je Ula Zorn napredovala za mesto in bila druga. Med fanti nad 16 let pa je bil Blaž Klinec peti.

Datum 12. 2. 2011 

V društvu som pripravili interni seminar za vaditelje in trenerje na katerega smo povabili vrhunskega trenerja Sebastajna Piletiča, ki je seminar vodil. Seminarja so se poleg naših vaditeljev in trenerjev udeležili tudi nekateri športni delavci iz ostalih klubov in društev iz Primorske.

Datum 29. 1 2011

V Kopru je na ta dan potekalo državno prvenstvo v skokih z Male prožne ponjave. Letošnjega tekmovanja so se po nekaj letih premora udeležile tudi cicibanke in mlajše deklice. Tudi tokrat smo kot društvo dosegli zavidljive rezultate kljub bolezni ki je v posteljo položila nekatere naše najboljše tekmovalce in tekmovalke.

Datum 15. 1. 2011

 Letošnje leto je Gimnastična zveza Slovenije prvič organizirala kongres Slovenske gimnastike. Kongres je potekal v čudovitem okolju hotela Metropol v Portorožu in je bil namenjen potrjevanju licenc delavcev in prostovoljcev, ki delajo v gimnastiki. Po koncu predavanj je potekala prireditev športnik leta. Na podelitvi je naš tekmovalec David Peras osvojil prestižni naslov športnika leta, Športno društvo Partizan Renče, pa je postalo tretje najuspešnejše društvo v Sloveniji. 

Datum 8. 1. 2011

  Kot vsako leto smo najboljšim tekmovalcem v skokih z male prožne ponjave omogočili dveurni trening v gimnastičnem društvu Zelena Jama. Na pot v Ljubljano se je tako odpravilo enajst fantov in ena deklica. Trening v jami je tokrat popolnoma uspel saj so vsi osvojili prvino dvojni salto v gimnastično jamo. Čaka nas še nekaj priprav v Ljubljani in naši tekmovalci in tekmovalke bodo prvino lahko izvajali tudi v Renčah. 

Datum 19. 12. 2010

  Tudi letos smo pripravili Božično Novoletno gimnastično akademijo, ki postaja kar tradicionalna. Prireditev je letos prvič potekala v čudovito okrašeni dvorani kotalkališča v Renčah. Na prireditvi so pester program prikazale vse naše skupine. Žal se nismo mogli predstaviti z celotnim programom zaradi nezmožnosti postavitve vsega orodja na kotalkališču. Na žalost nam je vreme naklonilo veliko snega in mrzle temperature ravno na dan akademije tako, da je naše nastopajoče kar malo zeblo. Sevada nas je na koncu obiskal tudi Božiček in obdaril otroke in ostale člane društva.

Datum 11. 12. 2010

  V Kopru je potekalo državno prvenstvo v Akrobatiki za društva in klube. Tokrat smo na tekmo odpeljali največ tekmovalcev od vseh društev, ki sodelujejo v tem programu. Rezultati tudi tokrat niso izostali. Ekipa cicibanov je osvojila drugo mesto. Ekipa mlajših dečkov prvo mesto, prav tako ekipa starejših dečkov. Deklice so zasedle peto mesto med cicibankami, četrte so bile članice in pete mladinke. Posamezno je med mlajšimi dečki David Peras osvojil prvo mesto, prav tako Jure Primožič med starejšimi dečki. Izkazala sta se tudi Lenart Žežlina med mlajšimi dečki s petim mestom, in Jure Klinec z šestim mestom med starejšimi dečki.

Datum 20. 11. 2010

V soboto 20.11.2010 se je v kulturni dvorani v Renčah odvijala prireditev za slepe in slabovidne. Na prireditvi so nastopile tudi naše najmlajše deklic in cicibanke in prirpavile akrobatsko točko na blazinah in tako popestrile program.

Datum 10. 10. 2010

V Ljubljani je na ta dan potekala prireditev ob 80. obletnici ŠD Sokol Bežigrad in mednarodni sokolski zlet. Na prireditev in nastop smo se odpravili z našimi najmlajšimi in starejšimi tekmovalnimi kategorijami. Naši člani so nastopili v dveh točkah, na akrobatski stezi in v skokih z male prožne ponjave. Žal se na taki prireditvi pogreša številčnejše občinstvo, saj so bile tribune v športnem parku Ilirija prazne.

Datum 17. 9. 2010

V telovadnici OŠ Renče smo že drugič pripravili program z naslovom Dan odprtih vrat. V telovadnici smo postavili orodje in udeležencem prireditve najprej predstavili vse naše programe. Po ogledu so imeli udeleženci možnost da preizkusijo njim najljubša orodja. Z obiskom na dnevu odprtih vrat smo bili zadovoljni saj se je predstavitve udeležilo mnogo več otrok in njihovih staršev kot prvo leto.

Datum 21. 8. 2010

Pred začetkom nove tekmovalne sezone smo se že deveto leto zapored odpravili na počitnice in priprave v Premanturo. Za naše udeležence taborjenja smo pripravili kvaliteten program iger, treningov in ostalih dejavnosti, tako za otroke kot za odrasle. Tudi letos smo uživali v prijetni družbi, in prekrasnem vremenu.

Datum 28. 6. 2010

Tudi letos smo pripravili tečaj plavanja za naše najmlajše člane. Plavalnega tečaja se je udeležilo 14 naših članov. Tečaj sta vodila Jurij in Mojca Arčon.

Datum 28. 6. 2010

 V športnem društvu smo drugič pripravili program enotedenskega varstva otrok s športnimi aktivnostmi. Program smo tudi tokrat poimenovali Partizančkove počitnice in se ga je udeležilo 20 otrok v starosti od 7 do 12 let. Program je obsegal varstvo otrok v času službe. V tem času so otroci iskali skriti zaklad, likovno in glasbeno ustvarjali se sprehajali v okolici Renč, jahali konje in se izobraževali ter seveda tudi malce telovadili. Otroci in tudi njihovi starši so bili nad  programom izredno navdušeni predvsem nad zaključnim nastopom kjer so udeleženci prejeli diplome in priložnostna darila. Program sta vodili Sara Čotar in Neli Sulič.

Datum 22. 6. 2010

Kot vsako leto smo tudi letos organizirali zaključni piknik za naše člane in njihove starše. Na pikniku smo podelili priznanja za športne dosežke v minuli sezoni.

Datum 12. 6. 2010

Na povabilo Športnega društva Zarja iz Grahovega ob Bači smo se udeležili prireditve Jeseniška noč. Na prireditvi smo nastopili na odprtem igrišču za mali nogomet in prikazali serije skokov z male prožne ponjave. Po koncu nastopa smo našim gostiteljem omogočili preizkus orodja. Za začetnike je bila to nova izkušnja in so v skokih na MPP zelo uživali. Po nastopu je sledilo prijetno druženje in piknik.

Datum 5. 6. 2010

Letos smo se prvič udeležili odprtega prvenstva Bežigrda v skokih na Veliki prožni ponjavi. Tekmovanje je bilo zanimivo saj je to relativno nova disciplina ki se v Sloveniji šele uveljavlja. Čeprav smo na tekmovanje odšli z mešanimi občutki smo bili na koncu presenečeni nad rezultati naših tekmovalcev. Jan Ferjančič je namreč v tej disciplini med mlajšimi dečki zmagal, Tim Mozetič je osvojil drugo mesto, David Peras četrto in Miha Pregelj peto mesto. Istočasno je potekala tudi tekma TeamGym. Tudi v tej disciplini smo bili uspešni saj je naša mešana ekipa starosti do 14 let zasedla drugo mesto.  

Datum 22. 5. 2010

V Renčah smo ponovno organizirali državno tekmovanje za medaljo Sokolček. Letošnjega tekmovanja se je zardi drugih obveznosti v klubih in društvih udeležilo nekoliko manj tekmovalcev kot v preteklih letih. Kljub temu smo z rezultati zadovoljni saj je večina naših tekmovalcev medalje osvojila kar pomeni, da vaje dovolj dobro obvaldajo. Tudi tokrat smo tekmo organizirali in izpeljali zgledno brez pripomb udeležencev.

Datum 15.5.2010

Dekleta ki tekmujejo v stopenjskem tekmovalnem sistemu ŽŠG so se tudi letos udeležila tekmovanja v Kopru. V prvem nivoju je Sara Nemec osvojila četrto mesto. Stopničke je zgrešila le za 5 desetink točke. V ostalih nivojih tokrat ni bilo vidnih uvrstitev saj so dekleta v januarju šele prestopila v višji nivo.

Datum: 8. 5. 2010

Tudi letos nam je GZS zaupala organizacijo državnega prvenstva v orodni gimnastiki za C‑program. Tekmovanje je potekalo tekoče in predvsem varno. Letošnjega tekmovanja se je udeležilo 280 tekmovalcev iz 9. društev in klubov. Rezultati ki so jih dosegli naši tekmovalci pa so naslednji. V kategoriji cicibanov so naši ekipno zmagali Žan Zorn pa je postal državni prvak, Danej Tavčar je bil peti. Prav tako so Mlajši dečki ekipno zmagali, državni prvak je postal David Peras, Tomi Zavadlal je bil tretji, Miha Pregelj četrti in Matic Pregelj šesti. Izkazale so se tudi ekipe starejših deklet in mladink saj so osvojile tretje mesto med ekipami.

Datum: 27. 4. 2010

Tradicionalnega pohoda na Trstelj se je letos udeležilo veliko ljubiteljev pohodništva. Predvsem se je na prizorišču dogajanja ob Stjenkovi koči na ta praznični dan zbralo veliko otrok. Kot vsako leto smo pripravili športne igre za otroke, mladino in odrasle z bogatimi nagradami. Otroci so predvsem uživali v podajanju vodnih balončkov. Starejši pa so se lahko pomerili v vlečenju vrvi in skokih z žogo med koleni. Med prireditvijo je potekal tudi kratek kulturni program v izvedbi članov pevskega zbora Provox. Po koncu športnih iger je sledil ples.

Datum: 18. 4. 2010

Na muhasto, deževno in precej hladno nedeljo je kajakaška sekcija zgledno organizirala že 15 tradicionalno mednarodno prireditev Spust po reki Vipavi. Kljub majhni udeležbi ljubiteljev tega športa iz obeh strani meje je prireditev lepo uspela.

Datum: 17. 4. 2010

Letošnjega tradicionalnega odprtega prvenstva Bežigrada in tretje tekme za pokal Slovenije smo se udeležil z največ tekmovalci v zadnjih letih. Glede rezultatov smo bili tudi tokrat uspešni. Cicibani so ekipno zasedli tretje mesto. Žan Zorn je bil posamezno četrti. Mlajši dečki so ekipno zmagali posamezno pa so zasedli naslednja mesta; Miha Pregelj tretje mesto, Jan Ferjančič četrto, Lenart Žežlina peto in David Peras šesto mesto. V konkurenci mladink so naša dekleta osvojila tretje mesto ekipno. Med članicami pa je bila Jerneja Žorž peta. V tekmovanju za pokal Slovenije je David Peras osvojil prvo mesto, Jan Ferjančič drugo, Miha Pregelj tretje in Tomi Zavadlal šesto mesto.  Ta tekma je bila tudi zadnja za pokal Slovenije kjer se šteje rezultat vseh treh tekem. V kategoriji Mlajših dečkov je Miha Pregelj postal zmagovalec pokala Slovenije, drugi je bil David Peras, tretji Jan Ferjančič in četrti Tomi Zavadlal.

Datum: 28. 3. 2010

Na prelepo spomladansko nedeljo smo se odpravili na hrib Kokoš nad Lipico. Pohoda se je udeležilo šest družin. Ne preveč zahtevna tura je bila prava izbira za spomladanske aktivnosti izven telovadnice.

Datum: 13. 3. 2010

 V soboto 13. 3. 2010 je v Renčah potekalo 15. Odprto prvenstvo Renč in druga tekma za pokal Slovenije v skokih z male prožne ponjave. Na tekmi je sodelovalo 409 tekmovalcev iz 14. društev in klubov. Naši tekmovalci so bili izredno uspešni. Zopet gre izpostaviti prvo mesto Cicibanov tako v skupinski razvrstitvi kot posamezno. Zmage se je veselil Žan Zorn medtem ko je bil Danej Tavčar četrti. V kategoriji mlajših dečkov je prva ekipa mlajših dečkov zasedla prvo mesto druga ekipa pa tretje mesto. Na prvo mesto se je povzpel Miha Pregelj, drugi je bil Jan Ferjančič, uspeh sta dopolnila Tomi Zavadlal s petim in Anej Špacapan z šestim mestom. Mladinke so bile tokrat ekipno tretje. Članice pa so zasedle drugo mesto. posamezno je Jerneja Žorž zasedla četrto mesto Neli Sulič pa je bila šesta. V finale za pokal Slovenije se je uspelo uvrstiti naslednjim tekmovalcem: Miha Pregelj, Jan Ferjančič, Tomi Zavadlal, Anej Špacapan med mlajšimi dečki in Sari Šuligoj med Mladinkami.  Tekma je kljub načrtovanemu zamujanju zaradi izredno velikega števila udeležencev uspela.

Datum: 30. 1. 2010

Naši tekmovalci ki tekmujejo v C-programu gimnastike so se udeležili državnega prvenstva v skokih z mele prožne ponjave. Zopet so se najbolj izkazali mlajši dečki ki so osvojili prvo mesto v ekipni konkurenci. Med posamezniki je bil prvi Miha Pregelj, David Peras je bil tretji, Tomi Zavadlal pa peti. Cicibani so osvojili ekipno drugo mesto medtem ko je četrto meso osvojil ŽAn Zorn v posamezni konkurenci. Med mlajšimi deklicami je Ula Zorn zasedla peto mesto. V finale pokala Slovenije so se tako uvrstili Miha Pregelj, David Peras, Tomi Zavadlal in Ula Zorn.

Datum: 23. 1. 2010

V športnem društvu smo izvedli drugi del internega izobraževalnega seminarja za vaditelje in trenerje.  Seminarja se je udeležilo 10 slušateljev. Na seminarju smo obravnavali pravilne metodične postopke učenja nekaterih prvin na orodju.

Datum: 9. 1. 2010

V športnem društvu smo izvedli prvi del internega izobraževalnega seminarja za vaditelje in trenerje.  Seminar je pripravil in vodil Boris Pregelj. Seminarja se je udeležilo skupaj 16 vaditeljev trenerjev in vaditeljev pripravnikov ter začetnikov. Na seminarju so udeleženci dobili tiskano gradivo. Tema seminarja je bila delo v telovadnici in lik trenerja. V nadaljevanju smo spoznali pravilne metodične postopke in tipične napake pri učenju prvin.

Datum: 20. 12. 2009

 Kot vsako leto smo tudi letos pripravili Božično Novoletno gimnastično akademijo Na prireditvi so pester program prikazale vse naše skupine. Na žalost je kar nekaj otrok odpovedalo nastop zaradi bolezni. Tako da je svoje znanje prikazalo približno polovica nastopajočih članov društva. Po mnenju gledalcev kot celotnega vaditeljskega zbora je bila letošnja revija ena najboljših tako programsko kot organizacijsko. Seveda nas je na koncu obiskal tudi Božiček s polnim košem daril.

Datum: 12. 12. 2009

Tudi letos smo se odzvali na povabilo kotalkarskega kluba in pripravili dve točki na božično novoletni kotalkarski reviji. Na žalost je bilo nastopajočih malo zaradi bolezni ki je močno prizadela člane društva. Kljub vsemu je bilo občinstvo navdušeno nad našimi nastopi. Revijo smo tako ponovili tudi v nedeljo 13. 12. 2009.

Datum: 5. 12. 2009

Na državnem prvenstvu v akrobatiki so naši člani in članice zopet osvajali mesta na stopničkah za zmagovalce v ekipni in posamezni konkurenci. Drugo mesto v kategoriji cicibanov je zasedel Žan Zorn. Ekipno so bili cicibani kljub okrnjeni sestavi zaradi bolezni drugi. V kategoriji mlajših dečkov je David Peras osvojil prvo mesto Tomi Zavadlal je bil četrti, Jan Ferjančič peti in Miha Pregelj šesti. Ekipno so bili mlajši dečki prvi. Tretje mesto je v kategoriji članic osvojila Sara Fritz, ekipno so bile članice tretje.

Datum: 29. 11. 2009

Dekleta ki tekmujejo v Stopenjskem tekmovalnem programu ŽŠG so se udeležila državnega prvenstva v Studencih (Maribor). Kljub izredno ostri konkurenci iz mnogo močnejših klubov in društev so se uvrstila v sredino tekmovalne lestvice tako posamezno kot ekipno.

Datum: 18. 10. 2009

Letošnji jesenski pohod na Slivnico je zaznamovalo precej mrzlo in vetrovno vreme. Na pot so se odpravile le tri družine in na vrhu doživele pravo zimsko vreme s snežnim metežem. Kljub vsemu je pohod minil v prijetnem druženju in ogledu tega dela Slovenije. 

Datum: 17. 10. 2009

Letos smo organizirali Odprto prvenstvo Primorske regije v stopenjskem tekmovalnem sistemu ŽŠG. Letos se je tekmovanja udeležilo izredno malo tekmovalk iz drugih društev in klubov po Sloveniji. Med 64 tekmovalkami je prvo mesto zasedla Meta Pregelj v drugem tekmovalnem nivoju medtem ko je bila Špela Perdec peta. V prvem tekmovalnem nivoju je tretje mesto zasedla Lea Vidič, Maja Cotič je bila peta, šesta pa Nika Mozetič. 

Datum: 2. 10. 2009

V športnem društvu smo izpeljali redni in hkrati volilni Občni zbor. Člani in članice so izvolili novo vodstvo društva ter sprejeli pravilnike in program delovanja za naslednje 4 letno obdobje. Predvsem se je potrebno angažirati za izgradnjo prizidka k novi telovadnici za potrebe društva ter pripravi in izpeljavi kvalitetnih programov, ki bodo maso vadečih zadržali v telovadnici.

Datum: 23. 9. 2009

Letos smo se prvič vključili v projekt z Naslovom Odprimo vrata gimnastičnih dvoran. Obiskovalcem smo v uvodu predstavili naš program in način vadbe. V nadaljevanju programa, pa so naši člani in vaditelji ter trenerji ponudili možnost obiskovalcem, da sami preizkusijo nekaj njim najljubših orodij.

Datum: 23. 8. 2009

Pred začetkom nove tekmovalne sezone smo se odpravili na počitnice in priprave v Premanturo. Za naše udeležence taborjenja smo pripravili kvaliteten program iger in ostalih dejavnosti, tako za otroke kot za odrasle. Tudi letos smo uživali v prijetni družbi, ki jo je napajalo prelepo sončno in zelo toplo vreme. Nekaj slabe volje je povzročil trebušni virus ob koncu letovanja.

Datum: 20. 8. 2009

Naši najmlajši člani v kategoriji cicibanov in cicibank so uspešno opravili začetni tečaj plavanja.

Datum: 5. 7. 2009

Naši predstavniki so se srečno vrnili iz mednarodnega sokolskega zleta v Fort Worthu v Združenih državah Amerike. Nazaj so se vrnili polni novih vtisov, spoznanj in prijateljev. V okviru 14 dnevnega bivanja v ZDA so si poleg sedem dnevnega programa na zletu ogledali še okolico mesta in spoznali življenje in delo tistega predela Amerike.  

Datum: 3. 7. 2009

V športnem društvu smo prvič pripravili program enotedenskega varstva otrok s športnimi aktivnostmi. Program smo poimenovali Partizančkove počitnice in se ga je udeležilo 12 otrok v starosti od 7 do 11 let. Program je obsegal varstvo otrok v času službe. V tem času so otroci iskali skriti zaklad, likovno in glasbeno ustvarjali se sprehajali v okolici Renč, in tudi malce telovadili. Otroci in tudi njihovi starši so bili nad  programom izredno navdušeni.

Datum: 14. 6. 2009

V letošnjem letu nam je uspelo ob koncu sezone organizirati tudi zaključni športni dan. Na pot smo se odpravili na Poletno termalno riviero v Terme Čatež. Otroci in njihovi spremljevalci so uživali v lepem vremenu, se veliko kopali, plavali ter se cel dan spuščali po raznih vodnih toboganih.

Datum: 12. 6. 2009

Ob koncu tekmovalne sezone smo kot vsa leta doslej priredili zaključni piknik z družabnimi igrami za naše člane in njihove starše. Na pikniku smo podelili tudi priznanja za tekmovalne dosežke v minuli sezoni.

Datum: 6. 6. 2009

V Ljubljani so se naši najmlajši člani udeležili tekmovanja za medaljo Sokolček. Vsi naši nastopajoči so osvojili dovolj točk in si tako priborili zaslužene medalje.  

Datum: 30. 5. 2009

Naše cicibanke, ki tekmujejo v nivojskem programu ŽŠG so na državnem prvenstvu zasedle 4. mesto v ekipni kategoriji. Meta Pregelj je bila posamezno 4. in samo za 5 desetink točke zgrešila medaljo. 

Datum: 22. 5. 2009

Naši člani in njihovi spremljevalci ter nekateri starši so se udeležili dvo dnevega Slovenskega sokolskega zleta v Ormožu. Na športni akademiji so kot vedno pripravili pester, zanimiv program. Nekateri udeleženci so v soboto uživali tudi na pohodu in na zaključnem pikniku. Tekmovalke 2. nivoja ŽŠG pa so se na ta dan odpravile na tekmo v Ruše.

Datum: 16. 5. 2009 

Športno društvo je prvič organiziralo državno prvenstvo C-programa v orodni gimnastiki. Tudi tokrat so se naši člani in organizacijski odbor potrudili in tekmo izpeljali korektno in tekoče. Naši mlajši dečki so zasedli prvo mesto v ekipni konkurenci. Posamezno pa je bil David Peras drugi, Miha Pregelj tretji in Jan Zavadlal četrti. Cicibani so zasedli drugo mesto v ekipni konkurenci. Žan Zorn je bil drugi in Tomi Zavadlal peti v posamezni konkurenci. Izkazale so se tudi članice z tretjim mestom v ekipni konkurenci. 

Datum: 27. 4. 2009

Slaba vremenska napoved je letos marsikaterega pohodnika odvrnila od pohoda na Trstelj. Pohodniki so uživali v prijetnem druženju in se pomerili v skokih v vrečah in vlečenju vrvi.

Datum: 25. 4. 2009

 V Kopru so tekmovale naše deklice, ki nastopajo v nivojskem programu ŽŠG in se tam udeležile odprtega prvenstva. Tekma je bila za nekatera dekleta pomembna, saj je bila to tudi kvalifikacijska tekma na državno prvenstvo. V drugem nivoju so dekleta zasedla drugo in tretje mesto in se tako gladko uvrstila na državno prvenstvo. Meta Pregelj je zasedle 4 mesto posamezno in tako za malo zgrešila stopničke.

Datum: 19. 4. 2009

Letošnjega že tradicionalnega 14. spusta po reki Vipavi se je udeležilo približno 75 ljubiteljev veslanja. Slaba vremenska napoved je preprečila marsikateremu ljubitelju narave, da bi se udeležil te prireditve. Kot vsako leto do sedaj so se prireditve udeležili kajakaši in kanujisti iz celotne Slovenije niso manjkali tudi naši prijatelji in sorganizatorji prireditve iz sosednje Italije.   

Datum: 14. 3. 2009

 V soboto 14. 3. 2009 je v Renčah potekalo 14. Odprto prvenstvo Renč in druga tekma za pokal Slovenije v skokih z male prožne ponjave. Tekma je potekala izredno hitro in se je končala skoraj uro pred predvidenim rokom. Tudi glede rezultatov so bili naši tekmovalci izredno uspešni. Zopet gre izpostaviti prvo mesto cicibanov tako v skupinski razvrstitvi kot posamezno. V kategoriji mlajših dečkov so ekipno naši dečki zmagali in zasedli tretje in peto mesto posamezno. Mladinke so bile tokrat ekipno pete. Dvem našim tekmovalkam se je uspelo uvrstiti v finale za pokal Slovenije. Prav tako se je uspelo uvrstiti dvem našim mlajšim dečkom v finale za pokal Slovenije. Tudi letos smo organizirali tekmovanje v kategoriji začetnikov katerega se je udeležilo 80 tekmovalcev in tekmovalk. V tej kategoriji so bile naše začetnice in začetniki izredno uspešni saj so zasedli prva tri mesta v obeh kategorijah.

Datum: 31. 1. 2009

 Ko že nekaj let je tudi letos potekalo državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave v Kopru. Naši tekmovalci so tudi tokrat razveselili svoje navijače in starše in zasedli prva mesta pri cicibanih in mlajših dečkih ekipno ter tretje mesto ekipno pri mladinkah. Posamezno so cicibani zasedli prvo mesto ter mlajši dečki drugo in tretje mesto.   

Datum: 15. 1. 2009

 Naši člani so se tudi letos udeležili Sokolske akademije in pripravili atraktiven program. Akademije so se udeležili cicibani, mlajše in starejše deklice. Dečki so se predstavili v skokih z male prožne ponjave, dekleta pa z plesno akrobatsko točko. Akademije se je udeležili tudi starši nastopajočih otrok.

Datum: 19. 12. 2008

 Kot vsako leto smo tudi letos pripravili Božično Novoletno gimnastično revijo. Na prireditvi so pester program prikazale vse naše skupine. Na žalost je nekaj otrok odpovedalo nastop zaradi bolezni. Po mnenju gledalcev kot celotnega vaditeljskega zbora je bila letošnja revija najboljša tako programsko kot organizacijsko. Seveda nas je na koncu obiskal tudi Dedek mraz s polnim košem daril.

Datum: 13. 12. 2008

 Na otvoritvi prenovljenega kotalkališča in Božično Novoletni kotalkarski reviji smo sodelovali s tremi točkami. Pripravili smo dva plesno akrobatska nastopa in pa seriske skoke z male prožne ponjave. Kot vedno do sedaj je bilo občinstvo navdušeno nad našimi akrobati. Ob zaključku je nastopajoče in občinstvo obdaroval Božiček.

Datum: 11. 12. 2008

  V društvu smo pripravili predavanje o pripravi zdrave in za športnike primerne prehrane. Predavanje je bilo zanimivo in praktično naravnano, saj je kuhar sproti pripravljal okusne obroke. Vsekakor je prehrana športnika eden od bistvenih dejavnikov v športu zato bi kazalo predavanje ponoviti tudi v spomladanskem času.

Datum: 29. 11. 2008

V Kopru je tudi letos potekalo državno prvenstvo v akrobatiki. Naši tekmovalci so zopet presenetili. Kljub napredovanju v kategorijo mlajši dečki so ekipno zopet osvojili prvo mesto ter posamezno drugo (David Peraz) in tretje (Jure Klinec) ter peto mesto (jan Zavadlal). V kategoriji cicibanov so kljub pomlajeni ekipi zasedli prvo mesto, prav tako se je na najvišjo stopničko povzpel (Tomi Zavadlal). Nastopile so tudi mladinke s prenovljeno ekipo in zasedle šesto mesto, prav tako je bil šesti tudi predstavnik starejših dečkov Blaž Klinec.

Na ta dan je v Mariboru (Studenci) potekalo tudi državno prvenstvo v nivojskem programu ŽŠG vendar se dekleta tokrat niso izkazala.

Datum: 20. 11. 2008

Tudi v pretekli sezoni so naši tekmovalci dosegali odlične rezultate in tako osvojili lovoriko za tretji najuspešnejši klub v državi. Priznanje podeljuje GZS na posebni svečani prireditvi.

Datum: 15. 11. 2008

V Renčah smo tudi letos organizirali prvenstvo Primorske v nivojskem programu ŽŠG. Med 120 tekmovalkami je drugo mesto zasedla Meta Pregelj v prvem nivoju. Ostala dekleta pa niso dosegla vidnih uvrstitev.

Datum: 12. 10. 2008

Letošnjega pohoda na planino Razor se je udeležilo kar lepo število članov. Skupaj nas je bilo okrog 40 ki smo podali na pot v Tolminske ravne od koder nas je na planino Razor vodila lepa in ne preveč zahtevna pot po stari italijanski mulatjeri. Tudi tokrat smo imeli prelepo sončno in celo pretoplo vreme. Udeleženci pohoda so bili z izletom zadovoljni in predlagali še en tak skupen izlet v sredini meseca novembra.

Datum: 24. 8. 2008

Tudi ob letošnjem koncu šolskih počitnic smo se skupaj s starši in drugimi spremljevalci odpravili na športne počitnice  in priprave na novo sezono v Premanturo. V taboru Narodnega doma smo uživali v kvalitetno pripravljenih športnih igrah za otroke in odrasle. Čas je kar prehitro mineval v prijetni družbi, z veliko športnih aktivnostih in zabave. Enkratno vzdušje je vse dneve dopolnjevalo tudi prelepo sončno in toplo vreme.

Datum: 21. 6. 2008

Ob zaključku sezone smo skupaj s starši naših otrok organizirali piknik na katerm smo podelili tudi priznanja za tekmovalne dosežke našim članom.

Datum: 24. 5. 2008

Naši najmlajši člani so se v soboto odpravili v Ljubljano, na tekmo za medaljo Sokolček. Organizator te tekme je bilo športno društvo Sokol Bežigrad. Naši najmlajši cicibani so z delitvijo prvega mesta (David Peraz in Miha Pregelj), v kategoriji srebrni Sokolček zopet pokazali vse svoje znanje. Seveda so bili uspešni tudi ostali naši tekmovalci in tekmovalke, saj so skoraj vsi prejeli zasluženo medaljo.

V Koper so se na ta dan odpravile tudi deklice, ki nastopajo v nivojskem programu ŽŠG in se tam udeležile odprtega prvenstva Kopra. Tekma je bila za nekatera dekleta pomembna, saj je bila to tudi kvalifikacijska tekma na državno prvenstvo. V drugem nivoju so dekleta zasedla drugo in tretje mesto in se tako gladko uvrstila na državno prvenstvo.

Datum: 18. 5. 2008

Naša dekleta, ki tekmujejo v nivojskem programu ženske športne gimnastike so se udeležila mednarodnega turnirja v Košicah (Slovaška). Na močnem tekmovanju so se pomerila z vrstnicami ki tekmujejo v primerljivih programih in dosegle ekipno 4 mesto.

Datum: 17. 5. 2008

V Žužemberku je letos potekala zadnja tekma C-programa gimnastike. Dekleta in fantje so se pomerili v orodni gimnastiki. Žal je tekma pokazala, da C-program nujno potrebuje spremembe prav na tem segmentu. Vaje, ki so jih prikazale predvsem starješe tekmovalke in tekmovalci so enake že 4 ali 5 let. Tekma je prav zaradi pomanjkanja sodnikov in sodnic potekala predolgo. Tudi razpored tekmovalcev od starejših kategorij k mlajšim ni prinesel svežine v tekmovalni ritem. Kljub temu pa so naši cicibani osvojili letos tretji državni naslov ekipno. Z drugim in z delitvijo četrtega mesta pa so ta rezultat  odlično dopolnili posamezniki. Izkazale so se tudi članice in mladinci z ekipnim tretjim mestom.

Datum: 10. 5. 2008

Članici našega društva Nives Bizjak in Anita Sulič sta se udeležili majskega teka v Ajdovščini na razdalji 10,5 km. V kategoriji ženske od 45 do 54 let je Anita Sulič dosegla 4 mesto in za las zgrešila stopničke za zmagovalce. V kategoriji ženske od 35 do 45 let pa je Nives Bizjak stala  na  stopničkah saj je zasedla tretje mesto.

Datum: 25. 4. 2008

Naši najmlajši člani so skupaj s kolegi, ki vadijo v Komnu pripravili za tamkajšnje osnovnošolce in njihove starše revijski program v skokih z male prožne ponjave, za kar so bili nagrajeni z bučnim aplavzom in vzdihih občudovanja. Izkazala so se tudi dekleta s parterno vajo.

Datum: 20. 4. 2008

Letošnjega že tradicionalnega 13. spusta po reki Vipavi se je udeležila velika množica ljubiteljev veslanja in čistih rek. Aprilsko vreme se je na ta dan umaknilo in naredilo prostor čudoviti prireditvi katere so se udeležili kajakaši in kanujisti iz celotne Slovenije niso manjkali tudi naši prijatelji iz sosednje Italije.  

Datum: 19. 4. 2008

V Renčah smo prvič organizirali regijsko tekmovanje v nivojskem programu za žensko športno gimnastiko. Tekme so se udeležile tekmovalke iz treh društev ali klubov, ki tekmujejo v nivojih od 1 do 5. Naše tekmovalke so odlično nastopale v prvem in v četrtem nivoju, medtem ko so bile manj uspešne v drugih nivojih.

Datum: 12. 4. 2008

V soboto je potekalo že 33. odprto prvenstvo Bežigrada v skokih z male prožne ponjave in finalna tekma za pokal Slovenije. Na tekmi smo lahko občudovali res težke skoke, ki so jih tekmovalci tudi zelo lepo izvajali. Najtežji skok je bil trojni skrčeni salto z obratom za 180 stopinj v izvedbi Roka Klavore. Naši cicibani so se zopet odlično odrezali in zasedli prvo mesto ekipno in prvo mesto posamezno.

Datum: 30. 3. 2008

V Nedeljo 30. 3. 2008 je v Kopru potekalo državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave. Tekmovanje je bilo za naše društvo izredno uspešno. Predvsem so se izkazale ekipe cicibanov ter članov, ki so zasedle prvo in tretje mesto v ekipni konkurenci. Tako smo zbrali dovolj točk in se potrdili na tretjem mestu med vsemi društvi.

Datum: 15. 3. 2008

 V soboto 15. 3. 2008 je v Renčah potekalo že 13. Odprto prvenstvo Renč in prva tekma za pokal Slovenije v skokih z male prožne ponjave. Po ocenah je bilo tekmovanje izredno lepo, korektno in pa kvalitetno organizirano. Tekma je potekala izredno hitro in se je končala skoraj uro pred predvidenim rokom. Tudi glede rezultatov so bili naši tekmovalci izredno uspešni. Zopet gre izpostaviti prvo mesto cicibanov tako v skupinski razvrstitvi kot posamezno. Izkazali so se tudi člani in članice v skupinski razvrstitvi. Tudi letos smo organizirali tekmovanje v kategoriji začetnikov katerega se je udeležilo 47 tekmovalcev.

Datum: 17. 1. 2008

 Naši člani so se tudi tokrat udeležili Sokolske akademije in pripravili atraktiven program. Tokrat so se akademije udeležili cicibani, mlajše in starejše deklice. Cicibani so se predstavili v skokih z male prožne ponjave, dekleta pa z plesno akrobatsko točko.

Datum: 5. 1. 2008

 Na pobudo twirling kluba iz Nove Gorice smo začeli s treningi deklet ki vadijo za nastope mažoretk. V skupini je dvajset deklet ki jih žene želja po osvojitvi določenih gimnastičnih prvin. Prvine bodo vključevale v njihove nastope in tako dosegale še boljše rezultate.

Datum: 22. 12. 2007

 Tudi letos smo pripravili telovadno akademijo ob zaključku sezone. Pester program si je tokrat ogledalo res veliko število ljudi. Najmlajši člani našega društva so bili še posebno veseli prihoda dedka Mraza, ki je s seboj pripeljal veliko vrečo daril. Po mnenju večine je letošnja telovadna akademija še posebno uspela saj smo pripravili kar nekaj zanimivih in predvsem novih točk. 

Datum: 8. 12. 2007

V Sečovljah je potekala pod organizacijo ŠK Flip iz Pirana tekma prvič. Naša ekipa cicibanov se je uvrstila na prvo mesto. Uspeh so zaokrožili še z prvim (David Peras), drugim (Miha Pregelj) in tretjim (Anej Špacapan) mestom. Uspešni so bili tudi mlajši dečki s prenovljeno ekipo in starejši dečki posamezno. Odlično tretje mesto so zasedle članice. Nastopale so tudi mladinke s prenovljeno ekipo in zasedle peto mesto.

Datum: 26. 11. 2007

  Na sokolskem zletu v Beogradu so se naši nastopajoči odlično odrezali. Predvsem so s svojim atraktivnim nastopom v skokih z male prožne ponjave izstopali fantje. Poleg nastopa smo imeli tudi veliko časa za sklepanje novih poznanstev in za ogled prestolnice naše bivše skupne države. Za atraktivni nastop so naši nastopajoči poželi bučen aplavz s tribun. Čestitke smo prejeli tudi od predsednice gimnastične zveze Srbije in pa od trenerja Srbske gimnastične reprezentance.

Datum: 23. 9. 2007

 Pohoda na Krnsko jezero se je udeležilo malo članov društva. Kljub temu smo se imeli čudovito. Svoje je dodalo tudi prelepo sončno vreme. Kljub temu da se teh pohodov udeležuje malo članov društva bomo z organizacijo le-teh nadaljevali.

Datum 23. 8. 2007

Nekateri člani smo se konec avgusta tudi letos skupaj odpravili na počitnice v Premanturo. Počitnice smo preživeli športno, bilo je tudi veliko zabave in nekaj priprav na začetek sezone. Na počitnice smo odšli skupaj s starši, prijatelji in z drugimi spremljevalci. Vzdušje je bilo enkratno, in ga ni pokvarilo niti kislo vreme zadnje tri dni.

Datum 17. 6. 2007

Ob zaključku sezone smo tudi letos organizirali piknik na katerem smo podelili tudi priznanja za tekmovalne dosežke našim članom. Pomembna priznanja pa so prejeli tudi trenerji in vaditelji za dolgoletno delo v društvu.

Datum 13. 6. 2007

 V zgodnjih jutranjih urah smo se podali na pot v znano italijansko zabavišče Gardaland. Vsi udeleženci izleta so bili zadovoljni z izletom, predvsem pa tisti, ki so zabavišče obiskali prvič. Bilo je veliko zabava in prijetnega druženja ob koncu sezone.

Datum 11. 6. 2007

Na povabilo ravnateljice smo  v osnovni šoli Komen za učence pripravili pester nastop. Pokazali smo le del našega znanja saj je telovadnica v Komnu še premalo opremljena za izvajanje gimnastike.

Datum 4. 6. 2007

 V Renčah smo organizirali 12. odprto prvenstvo Renč in finale pokala Slovenijev skokih z mala prožne ponjave. Naši tekmovalci in tekmovalke so se zopet odlično odrezali, čeprav je bilo veliko poškodb in odsotnosti zaradi zaključnih izpitov in mature v srednjih šolah. Prvič letos smo organizirali tekmovanje za začetnike v svoji posebni kategoriji ki je bilo zelo lepo sprejeto.

Datum 19. 5. 2007

 Proslava ob 60. letnici športnega društva je prinesla veliko svežih idej za nadaljnje delo v društvu. Hkrati pa smo dobili potrditev da delamo zelo dobro in se lahko kosamo tudi z mnogo številčnejšimi narodi po Evropi in svetu. Predvsem so deževale pohvale na nastop dečkov v skokih z male prožne ponjave in pa mladink z akrobatsko plesnim nastopom. Pohval smo bili deležni tudi za organizacijo take prireditve s strani predsednika svetovne Sokolske zveze. Vsem nastopajočim iskrene čestitka za zanimiv program tudi s strani ostalih slovenskih društev. 

Datum 13. 5. 2007

 Naši člani so v pobratenem Štarancanu pripravili zanimiv program skokov z male prožne ponjave. Začudenje kolegov čez mejo je bilo toliko večje, ker se tam ne ukvarjajo s takimi športi. Ob tej priložnosti je športno društvo prejelo plaketo za 30 letno sodelovanje s pobrateno občino.

Datum 27. 4. 2007

 Lepo, skoraj poletno vreme je na letošnji tradicionalni pohod na Trstelj privabilo številne pohodnike. Pohoda in iger se je na povabilo članov ŠD Partizan Renče udeležila tudi skupina pohodnikov z okolice Celja. Skupaj smo uživali v prijetnem druženju in se pomerili v skokih v vrečah, vlečenju vrvi in podajanju vodnih balončkov.

Datum: 22. 4. 2007

  Tudi letos so imeli organizatorji srečo pri izbiri datuma za tradicionalni spust po reki Vipavi. Vreme je bilo prav poletno toplo, prav tako tudi reka Vipava. Organizatorji so se tudi tokrat izjemno izkazali in pripravili odmevno prireditev o kateri se govori na obeh straneh meje.  

Datum 11. 2. 2007

 Na podelitvi športnik leta so naši člani prejeli priznanje za tretji najboljši klub v državi na področju splošne gimnastike. Podelitev je potekala v okviru programa za promoviranje gimnastike z naslovom Gimastične zvezde. Na prireditvi so nastopala zveneča imena slovenske gimnastike z Aljažem Peganom in Mitjo Petkovškom.

Datum 25. 1. 2007

 Naši člani so se tudi tokrat udeležili Sokolske akademije in pripravili zanimiv program. Tokrat so se akademije udeležili le mladinci, mladinke in pa starejše deklice zaradi poznega prihoda domov. 

Datum: 4. 11. 2006

 Člani ŠD so se  predstavili na prireditvi v Ajdovščini. Mladim sovrstnikom iz ajdovščine in okolice so pokazali nekaj atraktivnih skolov z male prožne ponjave.  

Datum: 29. 10. 2006

Pohooda na Čaven in Kucelj se je sicer udeležilo malo članov društva. Kljub temu smo se imeli lepo. V prihodnje kaže s takimi izleti nadaljevati.

Datum: 2. 9. 2006

Na prireditvi Spoznajmo se so se z atraktivnimi skoki na mali prožni ponjavi predstavili tudi naši člani. Poleg točke na kanvasu so dekleta izvajal točko sinhronega skakanja s kolebnico.

Datum: 29. 8. 2006

 Nekateri naši člani so se konec avgusta skupaj odpravili na počitnice v Premanturo. Prvič letos so bile to samo počitnice z veliko kopanja ter zabave in zelo malo treninga. Na počitnice so odšli skupaj s starši ali z drugimi spremljevalci. Ker je bilo vzdušje enkratno, in je lepo vreme dodalo svoje smo se odločili da prihodnje leto počitnice v taki obliki ponovimo.

Datum: 7. 7. 2006

 Člani našega društva so se udeležili sokolskega zleta v Prago. Med nastopajočimi, so kot edino društvo zastopali Slovenske barve. Iz sedem dnevnega potovanja so prinesli polno lepih vtisov na znamenito mesto. Sklenili so veliko novih prijateljstev, ter uživali v slikovitih nastopih članov, raznih sokolskih zvez širom po svetu.

Datum: 3. 6. 2006

 V soboto 3. 6. 2006 je v telovadnici gimnazije šentvid potekala športna prireditev ob 100. obletnici Sokolske zveze v Sloveniji. Na prireditvi so nastopale tudi naše tekmovalke in tekmovalci. Pripravili so več kot polovico programa. Žal je tako pomembna prireditev potekala pred peščico gledalcev večinoma staršev nastopajočih.

Datum: 19. 5. 2006

 V petek 19. 5. 2006 je na Bevkovem trgu v Novi Gorici potekala prireditev Male olimpijske igre Nove Gorice. Na prireditvi so sodelovali tudi predstavniki našega društva in na lično pripravljeni stojnici uspešno predstavljali delo in življenje v društvu.   

Datum: 5. 5. 2006

  Na prvi seji novega upravnega odbora smo dobili novo vodstvo. Prvič v zgodovini društva smo izvolili predsednico to je ga. Andreja Cajhen. Na kostitutivni seji smo se tudi dogovorili o novem načinu dela in določili naloge članom upravnega in nadzornega odbora ter komisiji za priznanja. 

Datum: 27. 4. 2006

  Zaradi izredno slabega vremena je tradicionalni pohod na Trstelj tokrat odpadel. Pohod je onemogočalo celodnevno deževno vreme, zaradi česar je pot pod noge vzela le peščica pohodnikov.

Datum: 23. 4. 2006

  Zelo lepo in skoraj že poletno vreme je privabilo veliko število udeležencev tradicionalnega prijateljskega spusta po reki Vipavi. Tudi tokrat so se izkazali organizatorji in pripravili zelo odmevno prireditev, katere so se udeležili kajakaši s celotne Slovenije. Družbo pa so jim delali tudi kajakaši iz sosednje Italije.

Datum: 22. 4. 2006

  Člani Športnega društva so zelo uspešno nastopili na 31. odprtem prvenstvu Bežigrada. V kategoriji cicibanov so osvojili prvo mesto med posamezniki (Jure Primožič), kot  tudi ekipno prvo mesto. V kategoriji mlajših dečkov so osvojili prvo mesto med posamezniki (Blaž Michelizza) in drugo mesto ekipno. Uspešno so nasopale tud mladinke in ekipno osvojile prvo mesto. Med njimi je Asta Fritz zasedla drugo mesto med posameznicami. Pri mladincih pa je bil zelo uspešen Borut Černe ki je zasedel drugo mesto med posamezniki.

Datum: 27. 2. 2006 

Sedanjemu upravnemu odboru poteče mandat konec meseca marca. Na sestanku dne 15. 3. 2006 je upravni odbor sklenil da bo skupščina ŠD PARTIZAN Renče v petek 31. 3. 2006 ob 1900 v prostorih male telovadnice OŠ Renče. Do spremembe datuma (prvič objavljen 24. 3. 2006) je prišlo zaradi organizacije odprtega prvenstva Renč v skokih z male prožne ponjave.

Datum 2. 2. 2006

 Z navedenim datumom je začela delovati spletna stran društva

 

 

 

 

 

 

 

Števec obiskov

171936

Napovednik

V ponedeljek 1. oktobra pričnemo z vadbo po novem urniku.

  V soboto 6. oktobra se bomo udeležili državnega prvenstva v akrobatskih skupinskih sestavah TeamGym.