SEZONA 2013/2014

 V sezoni 2013/2014 smo zabeležili velik porast števila članov. Tudi letos so bile najštevilčnejše mlajše kategorije. Uspešno smo nadaljevali z delom v novih skupinah in jih kadrovsko okrepili. Letos se je zelo malo članov prenehalo ukvarjati z gimnastiko in društvo zapustilo. Na začetku sezone smo porabili veliko časa in energije z iskanjem ustreznih strokovnih delavcev, ki so lahko uspešno pomagali pri vodenju številčnih vrst. Skupno število aktivnih, podpornih in ostalih članov društva je tako bilo ob zaključku sezone 331.  Organizirali smo en izlet v okviru programa Pohodništvo - na Trstelj. V decembru smo pripravili gimnastično akademijo z nekaj novostmi katere gost je bil g. Miro Cerar - znani Slovenski olimpijski zmagovalec in večkratni svetovni in evropski prvak. V spomladanskih mesecih smo imeli številne nastope v okviru državnih in odprtih prvenstev. V začetku počitnic smo organizirali dvotedensko celodnevno varstvo z športnimi aktivnostmi za otroke iz občine Renče-Vogrsko in okolice. Organizirali smo začetni in nadaljevalni tečaj plavanja in vadbo gimnastike med poletnimi počitnicami. Pripravljati smo se začeli za drugo mednarodno tekmo v skokih na veliki prožni ponjavi. Ob koncu sezone smo se odpravili na počitnice in priprave v Premanturo.  

Pridobili smo nekaj novih blazin za vadbo ter nakupili nekaj malih rekvizitov za vadbo za potrebe vadbe pri cicibanih. Kot vsako leto smo pokrpali blazine, akrobatsko stezo in popravili ostalo orodje.

Na tekmovalnem področju smo bili tudi to sezono zelo uspešni. Dekleta mlajših kategorij so se redno udeleževala tekmovanj v programu gimnastika za vse. V tem tekmovalnem sistemu so bile Cicibanke v samem državnem vrhu v ekipni in posamezni konkurenci. Tudi ostala dekleta so osvajala medalje in vidne uvrstitve v programu gimnastika za vse in Akrobatika. Največ uspehov pa so dosegli fantje v kategoriji Mlajši dečki, Starejši dečki in Mladinci saj so praviloma na vseh tekmovanjih zasedli prva mesta, tako posamezno kot ekipno. Fantje so letos osvojili večino državnih prvenstev in odprtih prvenstev Slovenije. Organizirali smo odprto prvenstvo Renč v skokih z male prožne ponjave in v skokih na veliki prožni ponjavi. Že šesto leto zapored smo organizirali tudi državno prvenstvo v orodni gimnastiki v programu gimnastika za vse na kateri je nastopilo rekordno število tekmovalcev.

 SEZONA 2012/2013

 V sezoni 2012/2013 smo zabeležili porast števila članov. Tudi letos so bile najštevilčnejše mlajše kategorije, v teh kategorijah se je članstvo celo povečalo. Uvedli smo novo skupino Cicibanke 5-6 let po zgledu Cicibanov iz preteklega leta. Nekaj članov je z gimnastiko prenehalo in društvo zapustilo. Skupno število aktivnih, podpornih in ostalih članov društva je tako bilo ob zaključku sezone 286. Nadaljevali smo z delom v vseh kategorijah in ga programsko ponovno okrepili. Partizančkov poligon smo razširili na vse ciljne skupine in na zaključnem pikniku podelili priznanja v tem programu. Organizirali smo dva izleta v okviru programa Pohodništvo, na Kolovrat in na Trstelj, kjer smo pripravili športni del programa. V decembru smo pripravili čudovito gimnastično akademijo na kateri so nastopili tudi nekateri člani iz državne reprezentance. V spomladanskih mesecih smo imeli številne nastope v okviru državnih in odprtih prvenstev. V maju smo v Renčah gostili svetovnega prvaka Aljaža Pegana ki nas je obiskal ob zaključku bogate športne kariere. Ob koncu šole smo se udeležili praznovanja ob 150 obletnici organiziranega športa v Sloveniji. V začetku počitnic smo organizirali dvotedensko celodnevno varstvo z športnimi aktivnostmi za otroke iz občine Renče-Vogrsko in okolice. Organizirali smo začetni in nadaljevalni tečaj plavanja in vadbo gimnastike med poletnimi počitnicami. Pripravljati smo se začeli za prvo mednarodno tekmo v skokih na veliki prožni ponjavi. Ob koncu sezone smo se odpravili na počitnice in priprave v Premanturo.  

Izdelali smo nove društvene diplome in priznanja za potrebe internih programov. Pridobili smo nekaj novih blazin za vadbo ter nakupili smo nekaj malih rekvizitov za vadbo (tunel, mali kanvas, idr.) in seveda kot vsako leto pokrpali blazine, žensko bradljo, akrobatsko stezo idr.

Na tekmovalnem področju smo bili tudi to sezono uspešni. Dekleta mlajših kategorij so se redno udeleževala tekmovanj v C-programu gimnastike. V tem tekmovalnem sistemu so bile Cicibanke v samem državnem vrhu v ekipni in posamezni konkurenci. Tudi ostala dekleta so osvajala medalje in vidne uvrstitve v C-programu gimnastike in Akrobatike. Največ uspehov pa so dosegli fantje v kategoriji Mlajši dečki, Starejši dečki in Mladinci saj so praviloma na vseh tekmovanjih zasedli prva mesta, tako posamezno kot ekipno. Fantje so letos osvojili večino državnih prvenstev in odprtih prvenstev Slovenije. V društvu smo organizirali 1. odprto prvenstvo Renč v skokih na Veliki prožni ponjavi in zadnjo tekmo za pokal Slovenije. Organizirali smo odprto prvenstvo Renč v skokih z male prožne ponjave. Že peto leto zapored smo organizirali tudi državno prvenstvo v orodni gimnastiki v C-programu.

 SEZONA  2011/2012 

 V sezoni 2011/2012 smo zopet zabeležili rahel upad števila članov. Tudi letos so bile najštevilčnejše mlajše kategorije, v teh kategorijah se je članstvo celo povečalo. Uvedli smo novo skupino Cicibani 5-6 let. Nekaj članov je z gimnastiko prenehalo in društvo zapustilo. Skupno število aktivnih, podpornih in ostalih članov društva je tako bilo ob zaključku 258. Nadaljevali smo z delom v vseh kategorijah in ga programsko ponovno okrepili. Uspešno smo izvedli nov program Partizančkov poligon in na zaključnem pikniku podelili priznanja v tej disciplini. Organizirali smo dva izleta v okviru programa Pohodništvo, na Snežnik in na Trstelj, kjer smo pripravili športni del programa.V decembru smo pripravili čudovito gimnastično akademijo na kateri so nastopili tudi nekateri člani in članice državne reprezentance. V spomladanskih mesecih smo imeli številne nastope v okviru državnih in odprtih prvenstev. Ob koncu šole smo organizirali tritedensko celodnevno varstvo z športnimi aktivnostmi za otroke iz občine Renče-Vogrsko in okolice. Organizirali smo začetni in nadaljevalni tečaj plavanja. Ob koncu sezone smo se odpravili na počitnice in priprave v Premanturo.  

Za potrebe društva smo nabavili dvižno košaro za spravljanje blazin pod strop telovadnice. Prenovila se je oblika društvene spletne strani in se obogatila z novimi vsebinami. Izdelali smo nove društvene diplome in priznanja za potrebe domačih tekem. Nakupili smo nekaj malih rekvizitov za vadbo (fitball žoge, kolebnice, uteži za vadbo, markirne stožce, idr.) in seveda kot vsako leto pokrpali blazine, popravili konja z ročaji, žensko bradljo, akrobatsko stezo idr.

Na tekmovalnem področju smo bili tudi to sezono uspešni. Dekleta mlajših kategorij so se redno udeleževala tekmovanj v nivojskem sistemu in tudi v C-programu gimnastike. V tem tekmovalnem sistemu so bile cicibanke prav blizu državnega vrha v ekipni konkurenci. Tudi ostala dekleta so osvajala medalje in vidne uvrstitve v C-programu gimnastike. Največ uspehov pa so dosegli fantje v kategoriji cicibani in mlajši dečki, saj so praviloma na vseh tekmovanjih zasedli prva mesta, tako posamezno kot ekipno. Fantje so letos osvojili večino državnih prvenstev in odprtih prvenstev Slovenije. V Renčah smo prvič v zgodovini samostojne Slovenije in tudi bivše skupne domovine Jugoslavije organizirali državno prvenstvo v skokih na Veliki prožni ponjavi. Po več letih smo se tudi zopet odpravili na mednarodno tekmo v Košice. Organizirali smo odprto prvenstvo Renč v skokih z male prožne ponjave. Že četrto leto zapored smo organizirali tudi državno prvenstvo v orodni gimnastiki v C-programu.

 SEZONA 2010/2011 

 V sezoni 2010/2011 se je število članov v društvu nekoliko zmanjšalo. Tudi letos so bile najštevilčnejše mlajše kategorije. Nekaj članov je z gimnastiko prenehalo in društvo zapustilo. Skupno število aktivnih in podpornih in ostalih članov društva je tako bilo ob zaključku 270. Nadaljevali smo z delom v vseh kategorijah in ga programsko okrepili. Uspešno smo testirali nov program Partizančkov poligon. Izvedli smo testiranje motorike naših otrok. Na povabilo se je odzval profesionalni trener Sebastjan Piletič in pripravil izobraževanje v Renčah. Organizirali smo dva izleta v okviru programa Pohodništvo, na Sabotin in na Trstelj, kjer smo pripravili športni del programa. V spomladanskih mesecih smo imeli številne nastope v okviru državnih prvenstev. Ob koncu šole smo organizirali tritedensko celodnevno varstvo z športnimi aktivnostmi za otroke iz občine Renče-Vogrsko in okolice. Organizirali smo nadaljevalni tečaj plavanja. Ob koncu sezone smo se odpravili na počitnice in priprave v Premanturo.  

Za potrebe društva smo uspeli pridobiti blazine za doskok, penaste blazine, dve mali prožni ponjavi pripomočke za vzgibe  dva kompleta polivalentnih blazin. Nabavili smo nekaj malih rekvizitov za vadbo (fitball žoge, kolebnice) in pokrpali blazine.

 Na tekmovalnem področju smo bili tudi to sezono uspešni. Dekleta mlajših kategorij so se redno udeleževala tekmovanj v nivojskem sistemu. Tudi v tem tekmovalnem sistemu so bile cicibanke prav blizu državnega vrha v ekipni konkurenci. Tudi ostala dekleta so osvajala medalje in vidne uvrstitve v C-programu gimnastike. Največ uspehov pa so dosegli fantje v kategoriji cicibani in mlajši dečki, saj so praviloma na vseh tekmovanjih zasedli prva mesta, tako posamezno kot ekipno. Fantje so letos osvojili večino državnih prvenstev in odprtih prvenstev Slovenije. Organizirali smo odprto prvenstvo Renč v skokih z male prožne ponjave. Tretjič zapored smo organizirali tudi državno prvenstvo v orodni gimnastiki v C-programu.

 SEZONA 2009/2010

V sezoni 2009/2010 smo zopet povečali številčno članstvo iz prejšnje sezone. Tudi letos so bile najštevilčnejše mlajše kategorije. Zelo malo članov je z gimnastiko prenehalo in društvo zapustilo. Skupno število aktivnih in podpornih in ostalih članov društva je tako naraslo na  290. Nadaljevali smo z delom v vseh kategorijah in ga programsko okrepili. Organizirali smo dva izleta v okviru programa Pohodništvo, na Slivnico in na Trstelj, kjer smo pripravili športni del programa. Kot vedno smo zgledno izpeljali Spust po reki Vipavi. V spomladanskih mesecih smo imeli številne nastope v okviru državnih prvenstev. Ob koncu šole smo organizirali enotedensko celodnevno varstvo z športnimi aktivnostmi za otroke iz občine Renče-Vogrsko in okolice. Organizirali smo začetni tečaj plavanja. Ob koncu sezone smo se odpravili na počitnice in priprave v Premanturo.

Za potrebe društva smo uspeli nabaviti moški drog s doskočiščem, doskočišče za visoko gred in montirali dodatna sidrišča za postavitev moškega droga in ženske bradlje. Nakupili smo tudi nekaj tankih blazin in nov tekač za akrobatsko stezo ter nov CD predvajalnik. Nabavili smo nekaj malih rekvizitov za vadbo in pokrpali blazine.

Na tekmovalnem področju smo bili tudi to sezono uspešni. Dekleta mlajših kategorij so se redno udeleževala tekmovanj v nivojskem sistemu. Tudi v tem tekmovalnem sistemu so bile cicibanke prav blizu državnega vrha v ekipni konkurenci. Tudi ostala dekleta so osvajala medalje in vidne uvrstitve v C-programu gimnastike. Največ uspehov pa so dosegli fantje v kategoriji cicibani in mlajši dečki, saj so praviloma na vseh tekmovanjih zasedli prva mesta, tako posamezno kot ekipno. Fantje so letos osvojili večino državnih prvenstev in odprtih prvenstev Slovenije. Izvajali smo tudi program sokolček in organizirali tekmo v tem programu v Renčah. Organizirali smo odprto prvenstvo Renč v skokih z male prožne ponjave in regijsko prvenstvo v nivojskem programu tekmovalne ženske športne gimnastike. Drugič zapored smo organizirali tudi državno prvenstvo v orodni gimnastiki v C-programu.

SEZONA 2008/2009

V sezoni 2008/2009 smo povečali številčno članstvo iz prejšnje sezone. Tudi letos so bile najštevilčnejše mlajše kategorije. Zelo malo članov je z gimnastiko prenehalo in društvo zapustilo. Skupno število aktivnih in podpornih in ostalih članov društva je tako naraslo na  265. Nadaljevali smo z delom v vseh kategorijah in ga programsko okrepili. Organizirali smo dva izleta v okviru programa Pohodništvo, na planino Razor in na Trstelj, kjer smo pripravili športni del programa. Kot vedno smo zgledno izpeljali Spust po reki Vipavi. V spomladanskih mesecih smo imeli številne nastope v okviru državnih prvenstev. Uspelo nam je organizirati zaključni izlet v Terme Čatež. Konec junija se je 21 naših članov odpravilo v ZDA na mednarodni sokolski zlet. Ob koncu šole smo uvedli poskusno enotedensko celodnevno varstvo z športnimi aktivnostmi za otroke iz občine Renče-Vogrsko. Ob koncu sezone smo se odpravili na počitnice in priprave v Premanturo.

Za potrebe društva smo uspeli montirati varovanje za skoke na veliki prožni ponjavi. Nakupili smo večje število blazin za varovanje pri padcih z orodja. Nabavili smo nekaj malih rekvizitov za vadbo in pokrpali blazine. Veliko časa smo posvetili tudi pripravam za izgradnjo športnega parka v Renčah in povečavi telovadnice za potrebe društva.

Na tekmovalnem področju smo bili tudi to sezono uspešni. Dekleta mlajših kategorij so se redno udeleževala tekmovanj v nivojskem sistemu. Tudi v tem tekmovalnem sistemu so bile cicibanke prav blizu državnega vrha v ekipni konkurenci. Tudi ostala dekleta so osvajala medalje in vidne uvrstitve v C-programu gimnastike. Največ uspehov pa so dosegli fantje v kategoriji cicibani in mlajši dečki, saj so praviloma na vseh tekmovanjih zasedli prva mesta, tako posamezno kot ekipno. Fantje so letos osvojili vsa državna prvenstva in odprta prvenstva Slovenije. Izvajali smo tudi program sokolček in se udeležili tekme v tem programu v Ljubljani. Organizirali smo odprto prvenstvo Renč v skokih z male prožne ponjave in regijsko prvenstvo v nivojskem programu tekmovalne ženske športne gimnastike. Prvič smo organizirali tudi državno prvenstvo v orodni gimnastiki v C-programu.

  SEZONA 2007/2008

 V sezoni 2007/2008 se je v društvo vključilo zelo veliko novih članov. Predvsem so bile številčno močne mlajše kategorije, kjer je v kategoriji cicibani 4-5 let telovadilo kar 45 otrok. Zelo malo članov je z gimnastiko prenehalo in društvo zapustilo. Skupno število aktivnih in podpornih članov društva je tako naraslo na več kot 250. V društvu smo prvič organizirali vadbo za dekleta in žene nad 20 let. Vadbo je obiskovalo 18 članov predvsem staršev otrok, ki že vadijo v drugih skupinah.  Nadaljevali smo z začetim delom v Komnu in telovadbo razširili tudi na Kostanjevico na Krasu. Organizirali smo dva izleta v okviru programa Pohodništvo, na Krnska jezera in na Trstelj. Kot vedno smo zgledno izpeljali Spust po reki Vipavi. V spomladanskih mesecih smo imeli številne nastope v okviru državnih prvenstev, tako, da nismo uspeli časovno organizirati zaključnega izleta. K temu je pripomoglo hladno in precej muhasto deževno vreme. Ob koncu sezone smo se odpravili na priprave v Premanturo.

 Za potrebe društva smo pripravili vse potrebno za izdelavo varovanja pri skokih z velike prožne ponjave. Nabavili, oziroma naredili nekaj manjših rekvizitov in pokrpali blazine. Naredili smo nov voziček za prevoz blazin v veliki telovadnici in naredili horizontalno plezalno lestev in jo montirali v mali telovadnici. Detaljno smo očistili tekače na akrobatskih stezah in vse blazine.

 Na tekmovalnem področju smo bili tudi to sezono uspešni. Dekleta mlajših kategorij so se redno udeleževala tekmovanj v nivojskem sistemu. Nekatera so odlično napredovala in prvič prestopila v šesti nivo, ki zahteva že znanje gimnastike po mednarodnih kriterijih. V nadaljevanju bodo tudi ostala dekleta poskušala osvajati zahtevnejše prvine in s tem težje nivoje. Tudi ostala dekleta so osvajala medalje in vidne uvrstitve v C-programu gimnastike. Največ uspehov pa so dosegli fantje v kategoriji cicibani in mlajši dečki, saj so praviloma na vseh tekmovanjih zasedli prva mesta, tako posamezno kot ekipno. Fantje so letos osvojili vsa državna prvenstva in odprta prvenstva Slovenije. Izvajali smo tudi program sokolček in se udeležili tekme v tem programu v Ljubljani. Organizirali smo odprto prvenstvo Renč v skokih z male prožne ponjave in regijsko prvenstvo v nivojskem programu tekmovalne ženske športne gimnastike.

  SEZONA 2006/2007

 V sezoni 2006/2007 se je v društvo vključilo kar nekaj novih članov. Nekaj jih je z gimnastiko in telovadbo prenehalo in so društvo zapustili. Veseli smo, da se je skupno število članov glede na prejšnjo sezono povečalo. Začeli smo izvajati programe gimnastike in športne šole tudi v Komnu. Razumevanje ravnateljice Oš Komen za šport je izjemno. Organizirali smo dva izleta v okviru programa Pohodništvo in sicer na Kucelj in Trstelj. Pomagali smo pri organizaciji Spusta po reki Vipavi. V spomladanskih mesecih pa smo imeli odmeven nastop ob praznovanju 60. obletnice našega društva. Na nastopu so nastopali tako domači gostje kot tudi iz tujine. Poleg tega smo nastopali tudi na prireditvah v Renčah, Ajdovščini, Starancanu, Komnu in v Temnici. Ob koncu sezone smo se odpravili na izlet v Gardaland in na skupne priprave in počitnice v Premanturo.

 Za potrebe društva smo pripravili vse potrebno za izdelavo varovanja pri skokih z velike prožne ponjave. Nabavili, oziroma naredili nekaj manjših rekvizitov in pokrpali blazine.

 Na tekmovalnem področju smo bili tudi to sezono uspešni. Prvič smo se z dekleti mlajših kategorij udeležili tekmovanj v nivojskem sistemu. Dekleta so odlično napredovala in nekatera osvojila kar 3 nivoje v prvi sezoni. V nadaljevanju bodo poskušala osvajati zahtevnejše prvine in s tem težje nivoje. Tudi ostala dekleta so osvajala medalje in vidne uvrstitve v C-programu gimnastike. Največ uspehov pa so dosegli fantje v kategoriji cicibani in mlajši dečki, saj so praviloma na vseh tekmovanjih zasedli prva mesta, tako posamezno kot ekipno. Izvajali smo tudi program sokolček in se udeležili tekme v tem programu v Ljubljani. Organizirali smo odprto prvenstvo Renč v skokih z male prožne ponjave.

  SEZONA 2005/2006

  V sezoni 2005/2006 je bilo v društvo včlanjenih več kot 100 članov, ki so obiskovali športno šolo in športno gimnastiko. Veliko je bilo tudi deklet in žena, ki so obiskovale program rekreacije za članice. Organizirali smo tudi pohodništvo in pa pomagali pri organizaciji spusta po reki Vipavi. V pretekli sezoni je pričela z delovanjem domača stran društva, ki je vprvih mesecih delovanja zabeležila več kot 2000 obiskov. V omenjeni sezoni smo izvedli tudi občni zbor in dobili novo vodstvo društva. Prvič v zgodovini smo izvolili predsednico. Za potrebe društva smo dobili rabljen drog in konja, nabavili pa smo tudi nekaj manjših rekvizitov za pomoč pri vadbi. Izdelali smo voziček za prevoz in hranjenje akrobatske steze.

  Tudi na tekmovalnem področju smo bili uspešni saj so naši tekmovalci in tekmovalke praviloma zasedali najvišja mesta na tekmovanjih v C-programu gimnastike. Ekipa mlajših dečkov se je udeležila mednarodnega turnirja v Ukrajini in posamezno so zasedli  prvo mesto v preskoku.  Na turnirju na Poljskem pa niso bili tako uspešni, pridobili pa so veliko izkušenj. Prvič smo tudi organizirali tekmovanje za medaljo Sokolček. Udeležili smo se prireditve ob 100. obletnici sokolske zveze in v ta namen pripravili večino programa. Ob koncu sezone smo se udeležili sokolskega zleta v Prago in  kot naštevilčnejše društvo zastopali Slovenijo. Za zaključek pa smo se odpravili na zaslužene počitnice v Premanturo.

 ARHIV 2005_2006

Števec obiskov

171936

Napovednik

V ponedeljek 1. oktobra pričnemo z vadbo po novem urniku.

  V soboto 6. oktobra se bomo udeležili državnega prvenstva v akrobatskih skupinskih sestavah TeamGym.